Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Presentació de projectes per a la mobilitat sostenible

Curs Vehicle Intel·ligent i Oportunitats de Negoci
El proper dimarts 27 de juny a les 17:00h, l'edifici Eureka del Parc de Recerca UAB acollirà l'acte final del Curs en Vehicle Intel·ligent i Oportunitats de Negoci, en què es presentaran sis projectes que s'han desenvolupat al llarg del programa.

08/06/2017

El curs "Vehicle Intel·ligent i Oportunitats de Negoci: Tecnologies, reptes i oportunitats per a la mobilitat sostenible", organitzat pel Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computadors, l'Escola d'Enginyeria i el CORE Ciutats Intel·ligents i Sostenibles de la UAB, arriba al seu punt i final aquest mes de juny.

La primera edició del curs ha comptat amb 30 estudiants de perfils diversos que, durant cinc mesos han conegut eines tecnològiques i empresarials per tal de dissenyar productes capaços de solucionar necessitats reals del mercat dins el sector del vehicle autònom i connectat. Amb l'objectiu plasmar els coneixements rebuts, els participants han desenvolupat en grup el seu propi projecte.

Els projectes desenvolupats presentaran les seves solucions de mercat davant d'un jurat, que seleccionarà la millor proposta. La idea guanyadora obtindrà un premi de 1000 euros, patrocinat per l'acceleradora mVenturesBCN. A més, la jornada comptarà amb una conferència de la Cecilia Medina, responsable d'R+D+I de SERNAUTO.

Els projectes
Apparka: Una plataforma per a la gestió de la bicicleta elèctrica compartida que neix per oferir un nou concepte de mobilitat com a servei. Amb un sistema de flota lliure, és un gran complement del transport públic reemplaçant el transport privat, aliviant el medi ambient i promovent la mobilitat sostenible. Els usuaris podran trobar, alquilar i desbloquejar una bicicleta a través d'una aplicació mòbil per moure's de la manera més òptima per un municipi.

Accsint: Un sistema d'ajuda a la conducció de cadires de rodes per a persones amb mobilitat reduïda. El dispositiu incorpora sensors i connectivitat satèl·lit per detectar obstacles, desnivells, forats, etc. i avisar en cas d'accident a emergències o a un familiar.

Urban Charge: Plataforma col·laborativa on es connecten usuaris de vehicle elèctric que tenen necesitat d'aparcament i recàrrega amb places de pàrquing privades que disposin de punt de recàrrega.

CheckUP!: Consisteix en un dispositiu que permet fer un diagnòstic automàtic dels danys d’un vehicle de lloguer. Actualment, les empreses de lloguer de cotxes realitzen la inspecció dels vehicles visualment i fan el registre manualment en un paper. La solució que proposa CheckUP es basa en automatitzar i accelerar tot aquest procés a través de la visió per computador i, així mantenir la confiança del client i la imparcialitat de la companyia. .

Smart Clean Technologies: Proposa utilitzar vehicle autònoms capaços de netejar grans superfícies sense necessitat de controlar-los. El seu tret innovador és que el robot coneix en tot moment on està posicionat permetent arribar a tots els punts, i a més a més el sistema és flexible i no intrusiu. Amb aquest solució s’aconsegueix reduir significativa els costos de neteja..

Drivvisor: Sistema de monitorització de l'estat del conductort. La seva idea és desenvolupar una aplicació mòbil basada en visió per computador que detecti el cansament i les distraccions del conductor i doni alertes en temps real.

Més informació: Inscripció a la jornada