Error: manca enllaç de capçalera a la plana

La UAB acull una trobada de RedEmprendia

El comitè técnic de REDEMPRENDIA es reuneix a la UAB
La xarxa iberoamericana d'emprenedoria i innovació universitària celebra els dies 21 i 22 de novembre a UAB Casa Convalescència una reunió del seu comitè tècnic, per analitzar els programes en curs i definir noves estratègies de futur. En total, hi participen representants de 27 universitats, provinents de vuit països.

21/11/2017

Representants de les universitats que formen part de RedEmprendia treballaran aquests dos dies per debatre sobre la nova estratègia que adoptarà la xarxa per impulsar l'emprenedoria universitària, després que el passat mes de juny s'acordés el tancament de la Unitat Operativa RedEmprendia (UORE), que coordinava el treball de les 28 universitats de RedEmprendia.

Les jornades estan organitzades per les tres universitats catalanes membres de la xarxa, la UAB, la UB i la UPC, i hi participen representants de les 27 universitats que en formen part. La UAB està representada per Javier Lafuente, vicerector d'Innovació i de Projectes Estragètics i director del Parc de Recerca UAB, i Iván Martínez, vicegerent de Recerca.

La primera jornada ha estat inaugurada per Luis Herrero, delegat territorial del Banc Santander a Catalunya, que dóna suport a la xarxa d'universitats a través de la seva divisió global Santander Universidades. Durant la jornada s'ha presentat el projecte Santander X, una plataforma de col·laboració en què institucions d'educació superior i emprenedors de tot el món podran col·laborar, compartir idees i coneixements, i fins i tot atreure inversió. Permetrà a les universitats compartir millors pràctiques, monitoritzar els seus programes d'emprenedoria i mesurar el seu impacte. La xarxa oferirà un espai digital obert, en el qual estudiants i emprenedors tindran accés a recursos de la comunitat.

A més a més, s'han avaluat els programes en curs que RedEmprendia promou per potenciar la innovació i l'emprenedoria responsables, com el programa d'internacionalització Landing o Booster. També s'ha desenvolupat un taller sobre l'avaluació i impacte de projectes, a càrrec d'Emma Garcia, de l'Economic Policy Institute, McCourt School of Public Policy, Georgetown University.