A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Intranet i Campus Virtual
 LA FACULTAT    ELS ESTUDIS    PRACTICUM    MOBILITAT I INTERCANVI    INFORMACIÓ ACADÈMICA    RECERCA  
 Inici  Mobilitat i intercanvi  Consells per viatjar fora 
 Tràmits i documents 
Aspectes pràctics
Més informació

Assegurances
Als països de la Unió Europea els estudiants estan coberts sanitàriament amb la Targeta Sanitària Europea (TSE), aquesta targeta s'ha de demanar a l'Institut Nacional de la Seguretat Social abans de marxar. Es recomana als estudiants que van a països no comunitaris que contractin una assegurança mèdica privada. A més a més, per als països que no són de la Unió Europea, és convenient demanar informació a l'ambaixada o al consolat sobre els requisits d'entrada al país, visats i permisos de residència.
L'assegurança escolar de la matrícula no cobreix la responsabilitat civil, per la qual cosa aquells estudiants que facin projectes en empreses i que necessitin aquest tipus de cobertura, l'hauran de contractar pel seu compte.

Allotjament
Abans de desplaçar-vos cap a la ciutat on fareu l'estada, és convenient tenir allotjament reservat per a les primeres nits mentre es busca un de definitiu. Us recomanem que us poseu en contacte amb l'Oficina de Relacions Internacionals, o amb el vostre coordinador, a la universitat de destinació.
Algunes universitats ofereixen places limitades en residències universitàries, que s'han de reservar amb antelació. La majoria us facilita informació d'on podeu allotjar-vos (residències, hotels, etc.).  L'Oficina de Relacions Internacionals de la UAB també us pot facilitar informació referent a l'allotjament d'altres universitats, però es responsabilitat vostre el solucionar aquest tema abans de marxar.

Bitllets de transport
Demaneu la reserva dels bitllets amb antelació, això us permetrà obtenir millors preus. Hi ha un munt d'agències de viatge amb tarifes especials per a joves, consulteu-les.

Documents necessaris
A l'hora de marxar no oblideu el DNI o el passaport,  i comproveu que no caduquin durant la vostra estada fora, penseu que aquests són els únics documents que us identifiquen a l'estranger. Feu fotocòpies de tota la documentació (passaport, DNI, cobertura sanitària a l'estranger, cartes d'acceptació, etc.) i guardeu els originals en un lloc segur. És molt important que tingueu sempre un document identificatiu de reserva. Per si de cas, apunteu-vos el telèfon de l'ambaixada espanyola al país de destinació per si tinguéssiu qualsevol problema.

Carnet d'estudiant internacional
A l'hora de viatjar resulta molt convenient fer-se el carnet d'estudiant internacional. Aquest carnet us permetrà gaudir d'avantatges i descomptes en molts països.
Per a més informació:
Tujuca

Visat
Si us heu de desplaçar fora de la Unió Europea, informeu-vos abans de marxar de si és necessari tramitar un visat d'entrada al país de destinació (en alguns casos cal demanar una carta d'acreditació a l'Oficina de Relacions Internacionals per realitzar aquest tràmit). Recordeu que aconseguir els visats necessita cert temps, procureu fer la gestió tan aviat com us sigui possible per evitar retards.

Inici Mapa web Video inauguració
2018 Universitat Autònoma de Barcelona