A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Intranet Campus Virtual
 LA FACULTAT    ELS ESTUDIS    MOBILITAT I INTERCANVI    INFORMACIÓ ACADÈMICA    RECERCA  
 Inici  Informació acadèmica  Estudiants uab 

Màster en Mediació: Especialitat en Mediació Familiar i en Mediació en els Àmbits del Dret Privat

Presentació

La Facultat de Ciències de l'Educació fins el curs 2009-10 ha realitzat vuit promocions del postgrau de Mediació en l'Àmbit Socioeducatiu.

Aquest postgrau estava des del seus inicis homologat pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya en concordança a l'estipulat per l'anterior Llei de Mediació Familiar de Catalunya 1/2001 del 15 de Març. L'homologació va permetre als estudiants que van fer aquests estudis poder inscriure's al registre de mediadors de la Generalitat de Catalunya. La concessió de l'homologació fins ara obligava a seguir un currículum establert per la Generalitat amb una duració lectiva de 220 hores.


La nova Llei 15/2009, del 22 de juliol, de mediació en l'àmbit del dret privat prescriu, un nou currículum i augmenta el nombre d'hores de formació per als mediadors. En aquest sentit, el Departament de Justícia va convocar a totes les universitats de Catalunya que feien formació homologada per a mediadors. Reunió on es va consensuar el nou currículum de formació i les seves hores lectives. L'augment d'hores de formació ens obliga a passar d'un postgrau a un màster per tal que els nostres estudiants facin uns estudis homologats pel Departament de Justícia.

Actualment, bona part de la inquietud dels agents educatius gira entorn dels conflictes que, de manera natural, es produeixen en els diferents àmbits d'intervenció socioeducativa. Com a educadors i educadores hem respondre amb fermesa davant de situacions variades i complexes que se succeeixen de manera accelerada i ho hem de fer amb les eines de la cohesió, el diàleg i la construcció activa de la pau.

En aquest sentit, els programes de mediació desenvolupats i practicats en els contextos socioculturals més diversos: escolar, comunitari, familiar, internacional, laboral, penal, etc. s'adrecen al conreu sistemàtic d'actituds i aptituds que permeten encarar els conflictes com a reptes,afrontar-los des del respecte a totes les persones i prevenir les diferents formes de violència, marginació i injustícia.

Per tal d'enriquir la formació de base i la pràctica professional dels diferents agents educatius, aquest curs s'estructurarà en quatre grans àrees de treball: reflexió teòrica, seminaris pràctics, àmbits d'aplicació i recerca. Hi haurà una part important de tutories virtuals.

Els canvis legislatius en aquesta matèria ens ha obligat a adaptar-nos a l'estructura curricular establerta per la Generalitat. La nova ORDRE JUS/428/2012, de 18 de desembre, per la qual es regulen els continguts bàsics i el procediment d'homologació de la formació específica en matèria de mediació en l'àmbit del dret privat, estipula modificacions curriculars en la formació dels mediadors, situació legislativa que ens obliga a modificar l'anterior Màster en un nou projecte que ens permeti continuar formant mediadors i transversalment generant cultura de mediació.

L'esmentada Ordre estipula dues especialitats formatives, la de mediació familiar i la de mediació en els àmbits del dret privat, fet que requereix adaptar el títol del present Màster a la normativa vigent d'acord a les especialitats estipulades.

Aquest programa ha estat homologat pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, (Referència 6/A2), en els àmbits de família i del dret privat, i part general.

Objectius

- Conèixer els diferents tipus de mediacions i les actuacions específiques que es requereixen.
- Entendre i saber el marc jurídic de l'acte de mediació.
- Adquirir les bases psicosocials per intervenir en una mediació
- Saber gestionar el procés administratiu d'una mediació.

Requisits d'accés

- Titulats Universitaris de qualsevol àmbit tal com marca la llei de mediació en l'àmbit del dret privat 15/2009, del 22 de juliol.

Sortides professionals

- Mediador familiar.
- Mediador comunitari administracions locals.
- Mediador escolar centres escolars.
- Mediador a l'administració de justícia.
- Mediador en despatxos d' advocats.
- Formador en l'àmbit de la mediació.

Contacte

Assumpta Sabanés Parramon

Telèfon: 935814947

Correu electrònic: coord.pg.mediacio@uab.cat

Web: http://postgrau.uab.es/doc/master-mediacio.pdf

Màster propi UAB

5a Edició
Places: 40
Orientació: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 2642/5
Preu: 2700 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Facultat de Ciències de l'Educació, Campus UAB, Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 07/10/2014 al 14/07/2015
Idioma de docència:
Català (100%)
Centres responsables:
Facultat de Ciències de l'Educació
Títol que s'obté:
Màster en Mediació: Especialitat en Mediació Familiar i en Mediació en els Àmbits del Dret Privat

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.

Matrícula d'estudiants de la UAB


L'automatrícula
La matrícula és l'acte administratiu anual pel qual es formalitza un contracte entre l'estudiant i la universitat per a la realització d'una activitat acadèmica.
Amb l'objectiu de facilitar-te la tramitació de la matrícula, la Universitat Autònoma de Barcelona t'ofereix el servei d'automatrícula.

A l'adreça www.uab.cat/matricula, pots trobar la informació sobre la matrícula, així com els documents necessaris per a formalitzar-la (full d'horaris, formularis de prematrícula, instruccions del centre, etc.).

On i quan pots fer l'automatrícula?
Pots fer l'automatrícula a través del portal de la UAB, des de:
- Qualsevol ordinador que tingui connexió a Internet.
- Les aules d'informàtica de la teva facultat o escola.

Des de mitjans del mes de juliol també pots consultar a http://sia.uab.cat el teu calendari d'automatrícula.
Et recomanem que facis aquesta gestió perquè, a banda de l'horari de matrícula, pots obtenir informació sobre la situació del teu expedient acadèmic.
En cas que aparegui qualsevol missatge que impossibiliti la matrícula, adreça't a la Gestió Acadèmica del teu centre d'estudis.
L'únic que et cal per a accedir a l'automatrícula és disposar del número d'identificació d'alumne (NIA) i de la paraula de pas. Si no la recordes, la pots consultar en aquesta mateixa adreça web.

Recomanacions per a fer l'automatrícula
Encara que disposis d'un temps suficient per a fer la matrícula, et recomanem que abans d'accedir al sistema:
1. Confeccionis prèviament la teva matrícula en el formulari de prematrícula que trobaràs al portal de la UAB.
2. Preparis diferents combinacions de matrícula per si alguna assignatura o grup és ple i l'has de canviar.
3. Decideixis prèviament si vols seleccionar algun servei extraacadèmic dels que t'ofereix la UAB.

Quin preu té la matrícula?
El preu de la matrícula el determina anualment el Govern de la Generalitat de Catalunya en el Decret de preus públics pel qual es fixen els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya, dins dels límits que estableix la Conferència General de Política Universitària. Així mateix, el Consell Social de la UAB pot fixar altres preus no especificats en el Decret de preus públics.

En el moment de formalitzar la matrícula pots fer un donatiu a la Fundació Autònoma Solidària (FAS) o bé abonar-te al Servei d'Activitat Física (SAF).

L'aportació voluntària a la FAS va adreçada a accions de solidaritat i cooperació per al desenvolupament. Pots consultar més informació sobre els projectes subvencionats al web www.uab.cat/fas.

Podran abonar-se al SAF en el moment de fer la matrícula tots els estudiants (excepte els que ja són socis o els que tenen un contracte amb la Vila Universitària. Per a fer la tramitació definitiva de l'alta de l'abonament és necessari passar pel taulell d'atenció al públic del SAF abans del 31 de desembre.
Cal que portis l'original i una còpia del comprovant de la matrícula acadèmica i donis les dades bancàries del compte en què vulguis que se't domiciliïn mensualment les quotes del teu abonament al SAF. L'import de la inscripció al SAF, un cop pagada, no es retornarà.

Inici Mapa del Web Contactar Sobre el web
2014 Universitat Autònoma de Barcelona