Psicologia

Com trobar

El fons de les biblioteques de la UAB es pot localitzar consultant el catàleg. Si busqueu un document concret, podreu trobar-lo cercant pel nom de l’autor, pel títol, etc. En el cas de voler saber de què disposem sobre un tema haureu de fer una cerca per matèria. 

A continuació, us presentem els tipus d’encapçalaments i de subdivisions que apareixen al catàleg, amb l’objectiu que us serveixin de pauta per a les vostres pròpies cerques.

Exemples de matèries en Psicologia

Estudis sobre l’obra d’un autor determinat: Cognom, Nom. P. ex.: Freud, Sigmund, 1856-1939

Aplicació de la Psicologia en una àrea del coneixement: Psicologia + adjectiu. P. ex.: Psicologia clínica ; Psicologia pedagògica

Psicologia sobre un tema: Psicologia + de + tema. P. ex.: Psicologia de l’aprenentatge ; Psicologia del medi ambient

Psicologia com a subdivisió de tema: Encapçalament + Psicologia. P. ex.: Infants - Psicologia ; Dones - Psicologia

Psicologia relacionada directament amb una altra matèria: Psicologia + i + matèria. P. ex.: Psicologia i religió ; Psicologia i filosofia

Tractament de la Psicologia en altres disciplines: Psicologia + en el/la + matèria. P. ex.: Psicologia en la literatura

Termes relacionats amb la Psicologia: P. ex.: Psicometria, Intel·ligència, Memòria, etc.

Fixeu-vos que, en fer una cerca per matèria, la primera entrada que us apareixerà al catàleg sovint us remetrà a termes relacionats amb el que haureu introduït. És molt recomanable que feu una ullada a aquests termes, perquè us poden ser d’utilitat per refinar o completar la vostra cerca (p.ex.: Infants-Psicologia té 39 entrades relacionades).

Sovint podeu trobar que el terme que introduïu no sigui la forma acceptada pel catàleg; en molts d’aquests casos, el mateix catàleg us remetrà a la forma autoritzada, mitjançant un sistema de referències internes. Per exemple, si entreu el terme Psicologia de l’ensenyament, el catàleg us remetrà a Psicologia pedagògica.


Per a més informació consulteu la guia “Com cercar per matèries” de les biblioteques de la UAB.