Educació

Composició del fons

El fons físic sobre Educació es troba principalment a la Biblioteca d'Humanitats. La Biblioteca està repartida en dos edificis. Per una banda, l’Edifici L on hi ha les monografies i els documents no impresos (electrònics i audiovisuals). I per l’altra, l’edifici B on hi ha la Sala de Revistes amb les publicacions periòdiques impreses.

Edifici L:

  • Planta baixa: Sala d'informació electrònica - Suport a la Recera i a la Docència. S'hi troben algunes bases de dades en CD-ROM, i alguns documents en disc òptic exclosos de préstec. El fons es coneix a partir de la consulta al catàleg i cal demanar-lo al personal.
  • Primera planta: El fons de llibres el trobareu a la planta primera de la biblioteca, sota el topogràfic 37, en la seva majoria. (Vegeu més abaix el quadre de distribució). La major part de monografies impreses d'accés lliure, a les biblioteques de la UAB, segueixen (o adapten) l'ordenació de la Classificació Decimal Universal. També s'hi troba la didàctica de qualsevol disciplina excepte art, música, llengua i literatura. I també fons relacionats amb psicologia, benestar social i teoria de les organitzacions.
  • Segona planta: s'hi troba la Secció infantil, amb contes, llibres de coneixements per a infants i llibres de text i de lectura. També hi ha llibres de didàctica d'art, de l'esport, de la llengua i de la literatura.
  • Tercera planta: Mediateca. És on es troben documents audiovisuals i electrònics tals com CD-Rom, CD,  DVD, microfilms, microfitxes, així com els aparells necessaris per fer-ne la consulta. Aquests documents es coneixen a partir de la consulta al catàleg i cal demanar-los al personal. Els documents vídeo  són de lliure accés i es troben en l'apartat 370.  I també llibres de música (topogràfic 78) incloent-ne la didàctica. I la secció d'autoaprenentatge de llengües (vegeu guia de la Biblioteca "Secció d'autoaprenentatge de llengües: ordenació dels llibres" en PDF).
  • Dipòsit: La zona de dipòsit no és de lliure accés. Conté tot tipus de documents... i es coneixen a través de la consulta del catàleg. Els llibres de dipòsit s'han de demanar a través d'un formulari electrònic que apareix en un botó al centre de la pantalla del catàleg (per recollir-los el mateix dia) o bé reservar-los .
Per a informació més detallada consulteu la guia "Quadres de distribució de signatures topogràfiques de llibres d'educació a la biblioteca"  PDF (8 pàg).    

Edifici B:
  • El fons de revistes en paper es troba a la sala de Revistes d'Humanitats, majoritàriament sota el topogràfic 37. Consulteu-ne la guia general en PDF  2 pàg.

Respecte el fons digital accessible en línia es pot consultar a través del catàleg, ja siguin llibres electrònics, revistes electròniques, bases de dades... També disposeu de Trobador+, portal d'accés als recursos electrònics de les biblioteques de la UAB. Podeu consultar també la guia "Com trobar fons digital d'Educació" (PDF, 6 pàg.)

Us proposem una sèrie de guies generals que us ajudaran a trobar els materials de la biblioteca:

Guia de la Biblioteca d’Humanitats

Guia del préstec

Com trobar documents al catàleg de les biblioteques UAB

Hi ha moltes altres guies d’ajuda que ofereix el Servei de Biblioteques UAB.