Disseny i programació d'aplicacions mòbils amb App Inventor

Modalitat: virtual.
Adreçat a: professorat interessat en aprendre a programar aplicacions mòbils.
Durada: 20 hores.
Calendari: del 2 al 16 de juliol de 2018.
Professorat: Toni Hortal, professor de l’àrea de Tecnologia i Informàtica a l’ESO i Batxillerat.
Preu: 80€
Codi curs: 30060          Correu electrònic de contacte: ga.ice@uab.cat

Places exhaurides

Presentació:
Vols aprendre a desenvolupar les teves pròpies aplicacions mòbils per a Android? Penses que és complicat? En aquest curs aprendràs a crear les teves pròpies aplicacions de manera ràpida i senzilla utilitzant la plataforma App Inventor. El curs t'ensenyarà a programar aplicacions mòbils de tot tipus des de zero i distribuir-les. Crearàs des de les més bàsiques fns a les més sofisticades multipantalla, amb la utilització de sensors, mitjans audiovisuals (càmera, micròfon, altaveus), connexió a Internet.

Objectius:
Aquest curs és especialment indicat per a totes aquelles persones que no tenen coneixements de programació, que volen aprendre ràpidament a crear aplicacions mòbils i que no tenen temps per a aprendre un llenguatge de programació estructurat com Java, i també per a educadors que volen implantar a les seves classes una assignatura de programació d'aplicacions mòbils.

Continguts:

  • Introducció a App Inventor (requisits, interfície, programació per blocs, prova de l’aplicació).
  • Dibuix, animacions i jocs.
  • Mitjans audiovisuals (càmera, micròfon, altaveus).
  • Sensors (acceleròmetre, giroscopi, orientació, ubicació, proximitat).
  • Components socials (contactes, telèfon, compartició).
  • Connectivitat (amb altres aplis, web).

Metodologia:
El curs es desenvoluparà íntegrament a l'aula virtual Moodle. L’alumnat disposarà de tots els continguts en un lloc web. Aquests continguts seran teòrics i pràctics. Les pràctiques es duran a terme en un ordinador (amb sistema operatiu GNU/Linux, Windows o macOS) connectat a Internet, amb un navegador d’Internet (qualsevol excepte l’Internet Explorer) i un dispositiu mòbil (telèfon intel·ligent o tauleta) connectat via WiFi a la mateixa xarxa que l’ordinador. Al dispositiu mòbil caldrà instal·lar l’apli MIT AI2 Companion. Al navegador caldrà disposar d’un compte de Gmail (és vàlid el compte de la XTEC o qualsevol de G Suite, com el que tenen molts centres educatius). Les pràctiques es compartiran amb el formador a l'aula Moodle, on també hi haurà els fòrums de participació i els enllaços als continguts.

Observacions:
Les persones inscrites hauran de disposar d'un ordinador (fx o portàtil), dispositiu mòbil (telèfon intel·ligent o tauleta) i un compte de Gmail o G Suite.

Certificació:
Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per tenir dret al certificat caldrà fer com a mínim el 80% de les activitats i obtenir una valoració positiva del personal formador quan a l'aprofitament de l'activitat per part de cadascuna de les persones assistents. En aquest curs s’avaluarà tant la quantitat com la qualitat de les tasques demanades (aplicacions), així com la participació en els fòrums de debat.

Formulari d'inscripció