Mirem, dibuixem. L'urban sketching com a estratègies per dibuixar a l'aula

Modalitat: curs presencial.
Adreçat a: professorat d'educació infantil i primària.
Durada: 20 hores.
Calendari: del 2 al 6 de juliol de 2018.      Horari: de 9.30 a 13.30h.
Lloc de realització: Campus Bellaterra, Universitat Autònoma de Barcelona.
Professorat: Víctor Swasky, il·lustrador i docent de cursos internacionals arreu del món.
Preu: 80€
Codi curs: 30073          Correu electrònic de contacte: ice.santpau@uab.cat

Formulari d'inscripció

Presentació:
Un dia em van preguntar per què dibuixava i jo vaig respondre: “Perquè ho necessito”. Tothom necessita expressar-se, tothom necessita ser creatiu, és una condició innata a l'ésser humà. El dibuix és un acte creatiu senzill, només amb un llapis i un paper ja podem comunicar. Però aquest llenguatge s'ha de conèixer. Dibuixar és una activitat que serveix per desenvolupar la nostra capacitat d'observació. Per aconseguir-ho s'ha de fer des dels fonaments d'aquest llenguatge: línia i color. En aquest seguit de sessions treballarem estratègies i exercicis perquè les nenes i nens puguin establir els fonaments sobre els que desenvolupar les seves competències i capacitats en el dibuix. All llarg d'aquestes sessions i amb un seguit d'exercicis veurem com podem implementar-ho en les nostres classes i en el nostre dia a dia.

Objectius:

Facilitar estratègies i recursos al professorat per implementar el dibuix com a part de la seva tasca diària.

Continguts:

  • Dibuix.
  • Llenguatge gràfic.
  • Color.
  • Quaderns.
  • Transversalitat.

Metodologia:
El curs seguirà el mateix esquema: 60 min de teoria i les següents hores (3h de treball de laboratori) es treballaran els conceptes presentats en la primera hora. Les 5 sessions es repartiran de la següent manera: Introducció i la línia (fonaments), color (fonaments), estratègies amb la línia, estratègies amb el color i, finalment, el contrari de la llum.

Observacions:
Si algú té alguna dificultat motriu, la part pràctica s’ajustarà a les seves possibilitats.

Avaluació i certificació: 
Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A més de l'assistència al 80% de les hores de durada del curs, per tenir dret al certificat caldrà la valoració positiva del personal formador quant a l'aprofitament de l'activitat per part de cadascuna de les persones assistents. En aquest curs, els criteris per definir l’aprofitament se centraran en el seguiment individualitzat i la llibreta final de cada assistent amb tota la feina feta. Es proposarà fer una exposició amb tots els treballs fets.

Formulari d'inscripció