Creació i publicació d'APPS per a Android. Curs d'iniciació

Modalitat: curs presencial.
Adreçat a: professorat de qualsevol nivell educatiu.
Durada: 30 hores (25 presencials i 5 virtuals)
Calendari: del 2 al 6 de juliol de 2018.      Horari: de 15 a 20h.
Lloc de realització: Campus Bellaterra, Universitat Autònoma de Barcelona.
Professorat: Raúl Aragonés Ortíz, del Departament de Microelectrònica UAB i Raúl López Sánchez, professor d'Informàtica a cicles formatius de grau mig i superior.
Preu: 100€
Codi curs: 30076          Correu electrònic de contacte: ice.santpau@uab.cat

Formulari d'inscripció

Presentació:
La finalitat d’aquest curs és apropar el públic en general al món de la programació dels dispositius mòbils Android. Mitjançant l’entorn de programació MIT APP Inventor, serem capaços de crear aplicacions espectaculars en molt poc temps i sense la necessitat d’escriure ni una línia de codi, ni de tenir coneixements previs de programació! Amb una interfície web semblant al Scratch i en poques hores tindràs la teva pròpia aplicació disponible al Google Play.

El curs és completament pràctic i no calen coneixements de programació ni de tecnologies web. Ideal per aquells que tinguin curiositat i necessitats de crear APPs per Android de forma àgil i senzilla.

Objectius:

  • Conèixer les possibilitats de l’eina MIT App Inventor, pel que fa al desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils Android.
  • Realitzar petites aplicacions per a mòbils: jocs, d’utilitats, de presentació,...

Continguts:

  • Entorn MIT App Inventor.
  • Elements de programació en App Inventor.
  • Esdeveniments.
  • Setències, variables, llistes, list-picker.
  • Estructures de control.
  • Procediments.
  • Components bàsics: botons, rellotge, imatge, pantalla, caixa de text,...
  • Publicar l’App al Play Store.

Metodologia:
La metodologia és eminentment pràctica. Es plantejaran casos a resoldre que serviran per introduir les eines necessàries. Els casos es desenvoluparan a classe amb l’ajuda del professor, i es corregiran posteriorment. La solució es penjarà per tal que estigui disponible pels alumnes i ho puguin revisar en el moment que vulguin. Segons el nivell del grup, es plantejarà la possibilitat que desenvolupin una aplicació proposada per ells de forma individual.

Avaluació i certificació: 
Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A més de l'assistència al 80% de les hores de durada del curs, per tenir dret al certificat caldrà la valoració positiva del personal formador quant a l'aprofitament de l'activitat per part de cadascuna de les persones assistents. En aquest curs l'avaluació es durà a terme en base a les produccions. 
 

Formulari d'inscripció