UAB

Presentació

Estudiar Disseny a EINA

El Grau de Disseny de la UAB s'imparteix a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (adscrit a la UAB). Aquest centre forma creadors i professionals amb un alt grau de responsabilitat i autonomia, ja que adquireixen les habilitats i els coneixements necessaris per adaptar-se a uns escenaris en transformació permanent.

El grau ofereix diferents especialitzacions (disseny d'interiors, disseny de producte industrial, disseny gràfic, creació visual i cultura del disseny) que responen a l'àmplia varietat de sectors econòmics i culturals on el disseny juga un paper clau en la definició d’imatges, productes i espais.

Avui, els dissenyadors participen activament en la concepció i el desenvolupament de qualsevol mena de servei o producte. El seu treball és vital en els processos d’innovació i aporta, a més, valors socials i ambientals i qualitat cultural i estètica al nostre entorn. Per això, ser dissenyador demana una formació molt completa. A més de dominar la tècnica, cal que el professional del disseny interpreti el context d’actuació, assumeixi responsabilitats i tingui una actitud emprenedora.

A l’aprenentatge del disseny conflueixen coneixements i habilitats relacionats amb camps tan diversos com l’expressió i la representació visuals, els dominis tecnològics i científics o el saber humanístic.

La formació que proporciona el grau permet a l'estudiant adquirir amplis coneixements sobre la relació del disseny amb la cultura i les arts, les tendències estètiques i la tecnologia; identificar els problemes d’ús i comunicació susceptibles de ser resolts amb el disseny; proposar millores i innovacions i transmetre-les a clients, comercials i públic no especialitzat; i desenvolupar un alt grau d’autonomia i capacitat d'aprenentatge.

EINA, escola fundada el 1967, acumula una dilatada experiència de dedicació a un ensenyament obert, innovador i relacionat amb els corrents internacionals de la creació contemporània en l’àmbit del disseny i l’art. Al llarg d'aquests anys, ha format generacions de creadors i professionals de gran qualitat que han intervingut en la configuració i renovació del nostre entorn cultural.

Perfil de l’estudiant

Aquests estudis s'adrecen a qualsevol estudiant, independentment del batxillerat que hagi cursat. No obstant això, algunes habilitats faciliten el desenvolupament d'aquests estudis, entre les quals destaquen la creativitat i la imaginació, la sensibilitat artística, la inquietud per les noves tecnologies, la valoració de la innovació, les habilitats tècniques, la capacitat d'observació i la facilitat per a la representació visual.

Sortides professionals

Àmbits professionals del Disseny d'Interiors: interiorisme domèstic i comercial, rehabilitació, adequació d'espais de treball i d'oficines, espais públics i jardins, disseny d'esdeveniments i d'espais efímers, estands, disseny de sistemes per a locals comercials de cadenes i franquícies, disseny d'exposicions, aparadorisme.

Àmbits professionals del Disseny Gràfic: disseny editorial, llibres i publicacions periòdiques, maquetació, identitat corporativa i imatge d'empreses i entitats públiques, desenvolupament d'imatge de marca, direcció d'art, disseny d'interfícies gràfiques, disseny per a la televisió, disseny interactiu i multimèdia, creació tipogràfica.

Àmbits professionals de la Creació Visual: fotografia, edició i retoc fotogràfic, il·lustració, cartellisme, serigrafia, creació d'obra gràfica, estampació, animació, disseny de llibre il·lustrat, il·lustració científica, infografia.

Àmbits professionals del Disseny de Producte Industrial: disseny de mobiliari domèstic, urbà i d'espais de treball, disseny d'objectes personals, de regal i complements per a la llar, objectes d'oficina, electrodomèstics, components per a l'automoció, disseny d'envasos i d'embalatges.

Àmbits professionals de la Cultura del Disseny: gestió d'empreses i projectes de disseny, comissariat d'exposicions de disseny, crítica de disseny, investigació i docència del disseny, organització d'esdeveniments culturals, coordinació de projectes editorials.

Avaluació

Avaluació continuada amb proves d'avaluació que combinen treballs pràctics, exàmens escrits, seguiment de la carpeta de l'estudiant, redacció de treballs escrits, desenvolupament de projectes, etc. 

Horaris

Torn de matí.

Calendari acadèmic

Calendari acadèmic

Recursos d'aprenentatge

Recursos d'aprenentatge

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (centre adscrit)
http://www.eina.cat
Campus de Barcelona
Codi de preinscripció: 21015
110 places
Nombre de crèdits: 240
Durada: 4 anys
Idioma: Català (60%), castellà (30%) i anglès (10%).
Preu per crèdit: 130 euros
Beques específiques: Beca de la Fundació Eina destinada a finançar part de l'import del curs dels estudiants del centre que hagin tingut un imprevist que els impedeixi fer front al pagament de la matrícula.

Beques de serveis per a estudiants del centre que impliquen descomptes en el preu del curs a canvi de tasques de suport a l'escola dins d'activitats amb aspectes formatius, com ara suport a la sala d'exposicions, reportatges fotogràfics, etc.

Beca de la Fundació Eina per a estudiants que hagin acabat el batxillerat o el CFGS i que puguin demostrar un bon expedient d'estudis, interès i vocació en relació amb el disseny i que tinguin dificultats de caràcter econòmic per fer front a la matrícula d'EINA.
Presencial.
Període lectiu: Anual, amb assignatures semestrals.
Règim d’estudi: Temps complet i possibilitat de via lenta cursant 30 crèdits per curs.
Títol que s'obté: graduat/da en Disseny
Arts i Humanitats

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició