UAB

Presentaciķ

L'objectiu global del màster de Biotecnologia Avançada és oferir als graduats i graduades una formació de qualitat que permeti integrar els aspectes biotecnològics de múltiples disciplines de les ciències de la vida i de l'enginyeria amb l'objectiu d'aplicar-los en la identificació de problemes de la nostra societat, així com les activitats de recerca, innovació i desenvolupament.

Així, a partir d'un aprofundiment en aspectes relacionats amb la biologia sintètica, amb els sistemes d'enginyeria metabòlica i amb la biotecnologia microbiana, l'alumne podrà triar entre els itineraris de Biotecnologia Industrial o de Biotecnologia Molecular i Terapèutica.
 

Dins l'itinerari de Biotecnologia Industrial, l'alumnat aprofundirà en el camp de la biocatàlisi aplicada i les biotransformacions, l'enginyeria del bioprocés de les factories cel·lulars, les normatives i regulacions de la producció de productes biotecnològics o la integració d'eines genètiques, moleculars i bioinformàtiques per a la millora genètica del microorganisme.

A l'itinerari de Biotecnologia Molecular i Terapèutica, l'alumne aprofundirà en les metodologies avdançades per a l'estudi funcional de les biomolècules amb exemples relacionats amb malalties humanes (diabetis, càncer, alzheimer...), les tecnologies d'obtenció d'animals transgènics i les seves aplicacions biomèdiques, la metodologia de la teràpia gènica en viu i exviu, l'aplicació de la nanotecnologia i els biomaterials en el camp biomèdic i les potencialitats de la medicina regenerativa i de l'enginyeria de teixits.

La realització de pràctiques en empreses del sector biotecnològic i la possibilitat de realitzar pràctiques en una planta pilot de fermentació són grans atractius del mateix.

El màster pretén aconseguir que l'estudiant adquireixi una formació suficient per a poder integrar-se en empreses del sector biotecnològic o en grups de recerca d'aquest sector.

 

Sortides professionals

Els estudiants que obtinguin el títol del màster de Biotecnologia Avançada podran desenvolupar la seva carrera científica, acadèmica o professional, incorporant-se a centres de recerca, universitats, hospitals i empreses en l'àmbit del sector R+D+I. En concret, podran desenvolupar la seva activitat professional en camps relacionats amb l'enginyeria de bioprocessos, direcció i desenvolupament de projectes de R+D+I, microbiologia industrial dels aliments, assessories i peritatges en l'àmbit d'estudi. En definitiva, en indústries biotecnològiques, farmacèutiques, alimentàries... relacionades amb l'àrea de la biotecnologia, l'enginyeria de bioprocessos, la microbiologia, la biologia molecular i la biomedicina.

El màster també cobreix les necessitats acadèmiques de formació del personal investigador que vulgui realitzar estudies de doctorat en l'àmbit de la biotecnologia.

Horaris

Als māsters oficials de la UAB majoritāriament es realitzen les classes presencials en horari de tarda, a partir de les 15 hores, de dilluns i divendres. Segons el semestre poden ser tots els dies de la setmana o només alguns. Normalment, s'estableixen els horaris semestrals intentant que les classes estiguin concentrades en dos o tres dies a la setmana
 

Equipaments

Aules i seminaris. Planta pilot de fermentació de la UAB.

Material recomanat a l'estudiant

Es publicarà al Campus Virtual per cada mòdul.

Māster Oficial UAB

25 places
Presencial
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 12/01/2018
Veure el calendari
Preinscripciķ oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2017-2018.
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2017-2018.
Inici de curs 01/10/2018
Fi de curs 21/07/2019
Centre: Facultat de Biocičncies
http://www.uab.cat/biociencies/
Idioma:Castellā (80%), catalā (10%) i anglčs (10%)

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ