UAB

Māster Oficial - Patogčnesi i Tractament de la Sida

Presentaciķ

Tríptic informatiu del màster.

La infecció del Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH) i la seva forta incidència en la població mundial han significat un canvi quantitatiu i qualitatiu en la investigació en retrovirologia. Els avanços dels últims 25 anys han permès ampliar el nostre coneixement sobre el virus, definir les pautes de tractament, assentar les bases per al desenvolupament de vacunes i d'estratègies d'eradicació i convertir la retrovirologia humana en una de les àrees més dinàmiques de la biomedicina. El fort desenvolupament d'aquesta àrea d'investigació necessita de professionals especialitzats amb coneixements ampliats tant en l'àmbit de la virologia com de la immunologia.

El Màster Universitari en Patogènesi i Tractament de la Sida ofereix una visió àmplia dels camps de la immunologia i la virologia, amb una atenció especial als tractaments antiretrovirals i a les vies d'eradicació del virus. A més a més, fa una incidència especial en altres retrovirus i en la seva potencial implicació en diferents patologies humanes.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia Gimbernat, en conveni amb l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, es preocupen per oferir una formació excel·lent i amb una perspectiva global que permeti desenvolupar competències específiques per a la inserció laboral de titulats universitaris en el desenvolupament de projectes d'R+D, en la integració d'equips multidisciplinaris de la indústria farmacèutica o en equips d'investigació, en assessorament tècnic de la instrumentació avançada i en l'adaptació de processos de noves tècniques.

El programa s'estructura en set mòduls a través dels quals es treballen en profunditat temes com les bases cel·lulars i moleculars de la infecció del VIH tipus 1 (VIH-1) i la patogènesi associada, els aspectes clínics fonamentals de la infecció emfatitzant les recomanacions de tractament antiretrovirals i el tractament de la resistència als fàrmacs antiretrovirals, les interaccions, similituds i diferències entre el VIH i altres virus relacionats i el present, passat i futur dels assajos de la vacuna del VIH.

Amb la finalitat de potenciar una visió global i oferir als estudiants un coneixement actualitzat sobre les activitats d'investigació relacionades amb el VIH, el programa integra un mòdul en el que es revisen les diferents línies de investigació dels principals centres de recerca a nivell mundial, de forma teòrica a través de classes magistrals, així com a través de conferències i/o seminaris que puguin oferir investigadors convidats dels diferents centres internacionals col·laboradors com el Ragon Institute  (MGH, MIT i Harvard University) i la Section of Retroviral Therapeutics del Brigham and Women's Hospital (Harvard Medical School), o la Leonard M. Miller School of Medicine (University of Miami) i el Center for AIDS Research (University of California San Diego).
 
En el mateix mòdul sobre investigació del VIH, també s'ofereixen als alumnes coneixements sobre gestió de l'activitat científica, amb l'objectiu que els estudiants adquireixin els coneixements bàsics complementaris per poder desenvolupar amb èxit una carrera investigadora. Així doncs, en el mòdul s'ofereix una visió global de tots els aspectes relacionats amb l'activitat investigadora, des de la generació de la idea i el disseny d'un projecte, fins la recerca de recursos financers, l'execució i el tancament. També es posa especial èmfasi en la gestió de la innovació i del coneixement al llarg del cicle de vida d'un projecte (protecció dels resultats, transferència de tecnologia efectiva, etc.), i en les fórmules de desenvolupament de productes posteriors. Per últim, s'intenta fer reflexionar als alumnes sobre la interacció entre ciència i societat, i la importància de desenvolupar una activitat científica que doni resposta als reptes existents i emergents de la societat (investigació responsable).

Sortides professionals

Desenvolupament de projects R+D
Estudis de doctorat
Integració en equips multidisciplinars de la indústria farmacèutica
Integració en equips de recerca
Assessorament tècnic d'instrumentació avançada
Adaptació als processos de noves tècniques

Māster Oficial UAB

10 places
Presencial
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 23/05/2017
Veure el calendari
Preinscripciķ tancada
Preu: 6.000€ (taxes d'expedició de títol no incloses).
Centre: Escola Universitāria d'Infermeria i de Fisioterāpia "Gimbernat" (centre adscrit)
http://www.eug.es/

Fundació IrsiCaixa, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Badalona.
Idioma:Catalā (40%), Castellā (30%) i Anglčs (30%).

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ

Web del māster http://www.eug.es/estudios/master-universitario-en-patogenesis-y-tratamiento-del-sida/