PERFORM (ed. 2016) - Recerca i innovació responsables: com maximitzar l'impacte local de la meva recerca?

El curs Recerca i innovació responsables: com maximitzar l'impacte local de la meva recerca? ofereix eines pràctiques i teòriques per fomentar una recerca responsable amb la societat, abordant qüestions de comunicació, participació i intervencions amb gent jove. Aquest curs forma part del projecte europeu de recerca PERFORM. PERFORM explora en tres països diferents noves maneres d’apropar la ciència als joves a través de les arts escèniques, com són: els monòlegs d’humor (Catalunya), el clown (França) i el ‘science busking’ (Regne Unit).

L'objectiu fonamental del curs és facilitar als joves investigadors diverses eines i habilitats per comunicar la seva investigació, analitzar-la críticament i fomentar el seu impacte local, mitjançant el diàleg amb la ciutadania i l’aproximació a enfocaments de recerca participativa. El curs ofereix tant una perspectiva teòrica com eines pràctiques i, a més a més, la possibilitat de participar activament en el projecte PERFORM, a través del treball que farem a les escoles entre gener i març de 2017. Aquesta formació ofereix, per tant, dues modalitats de participació: formació només teòrica i formació teòrica amb treball pràctic (amb un grup reduït d’estudiants).

El curs s'adreça a doctorands/es i investigadors/es joves que vulguin connectar millor la seva recerca amb la societat i/o que vulguin tenir una experiència pràctica d’educació científica a centres educatius a través de mètodes innovadors, com són les arts escèniques.

La formació consta de 5 sessions distribuïdes al llarg de diferents setmanes. No obstant això, aquells estudiants interessats solament en la part pràctica podran assistir a sessions puntuals del seu interès, sense necessitat de seguir tota la formació. L'idioma del curs serà l’anglès i totes les sessions del curs tindran lloc a la Sala Teatre de la UAB.

Més avall trobaràs informació detallada de cadascuna de les sessions que componen el curs.

Descarregueu aquí la guia del curs.