Llibres històrics de Veterinària

Col.leccions Especials
Biblioteca de Veterinària

Col·lecció que té com a objectiu donar suport a l’estudi i la recerca de la història veterinària en l’àmbit català i espanyol. Està formada per documents de diverses tipologies documentals (monografies, fullets, imatges, manuscrits...) des del s. XVII a la primera meitat del s. XX, entre els quals destaquen les obres d’autors catalans com ara Francesc Darder Llimona, Francesc Sugrañes Bardají, Joan Romagosa Vila, Josep Vidal i Munné, Pere M. Rossell i Vila, Pedro Farreras, Salvador Castelló Carreras, entre d'altres. Els autors espanyols també hi son representats amb figures com Nicolás Casas Mendoza, Carlos Sanz Egaña o Félix Gordón Ordás. La col·lecció està considerada una de les més rellevants de la geografia espanyola en el seu àmbit.

Descripció de la col·lecció: Col·lecció especialitzada en veterinària, zootècnia, medicina, agricultura i altres ciències afins. Es tracta d’un fons documental de prop de 2557 documents en paper i/o 119 documents electrònics. La creació de la col·lecció digital ha estat possible gràcies al finançament del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), l'ajut puntual de les convocatòries per la conversió de fons digitals mitjançant repositoris del Ministerio de Cultura, i la col·laboració d'institucions com la Facultad de Veterinaria de la Universidad Complutense de Madrid, Zaragoza, Col·legi de Veterinaris de Girona, l'Arxiu Municipal d'Història de Barcelona i l'Escola Oficial d'Avicultura d'Arenys de Mar.

Dates límit de la col·lecció: <1603-1958>

Data d’incorporació de la col·lecció: Desconeguda

Biblioteca dipositària: Biblioteca de Veterinària

On consultar la documentació:
• Fons en paper: Biblioteca de Veterinària; Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. Secció de Reserva; Col·legi Oficial de Veterinaris de Girona
• Fons digitalitzat: DDD

Drets: Els documents d'aquesta col·lecció estan subjectes a la legislació vigent en matèria de propietat intel·lectual. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: Bib.Veterinaria@uab.cat

Llibres històrics de Veterinària al Catàleg