A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Intranet i Campus Virtual Facebook Facebook Twitter Twitter
 LA FACULTAT    ELS ESTUDIS    MOBILITAT I INTERCANVI    INFORMACIÓ ACADÈMICA    RECERCA  
 Facultat de Ciències  Els estudis  Faqs  Accés als estudis  Accés al primer curs 
 Accés als estudis 
Matrícula
Sobre els estudis
Escollir els estudis
Preinscripció
Les PAU
Majors de 25 anys
Accés al segon cicle

Si he fet COU, puc accedir als estudis universitaris sense la selectivitat?
Si, però només a estudis de cicle curt (diplomatures i enginyeries tècniques) i tindran preferència sempre aquells que tinguin la selectivitat. Per això, hauràs de fer la preinscripció únicament en la convocatòria de setembre.

Si he fet Batxillerat LOGSE, puc accedir als estudis universitaris sense la selectivitat?
No. Amb el batxillerat LOGSE és obligatori fer la selectivitat per accedir a estudis universitaris mentre no s'apliqui la revàlida, a partir de l'any 2006. En tot cas, hauries de canviar la teva via d'accés, fent un CFGS o bé la prova de majors de 25 anys quan tinguessis l'edat.

Hi ha convalidació de crèdits de CFGS en algunes titulacions universitàries?
Si, la UAB i el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) han signat un acord de col·laboració per facilitar l'accés dels titulats tècnics de CFGS als estudis universitaris de primer cicle. A partir del curs 2003-2004, la UAB permet la reducció d'aproximadament una quarta part de la càrrega lectiva de dotze titulacions de primer cicle per a tècnics superiors de cicles formatius procedents de qualsevol centre d'ensenyament secundari de Catalunya.

Si no tinc acabats ni COU/Batxillerat ni FP/CFGS, què puc fer per accedir als estudis universitaris?
Si ja tens 25 anys o els compleixes abans de l'1 d'octubre d'enguany, pots presentar-te a la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys.

Si no m'arriba la nota per accedir als estudis que vull cursar, què puc fer?
Tens diverses opcions, algunes de les quals són compatibles entre elles:
· provar de fer la preinscripció en els anys següents per si baixés la nota de tall (això només és aconsellable en cas de tenir una nota molt propera a la de tall)
· presentar-te de nou a la selectivitat/prova de majors de 25 anys per millorar la nota
· canviar la via d'accés. Per exemple: si tens la selectivitat, pots fer un CFGS.
· si els estudis que vols fer tenen accés a segon cicle, pots matricular-te d'una altra titulació que et doni accés a aquest segon cicle. En cas d'optar per aquesta opció, cal informar-se molt bé, prèviament, de les possibilitats d'accés al segon cicle (correspondència de titulacions, número de places, sistema d'accés, etc.): .
· si no hi ha accés al segon cicle a la titulació que vols fer, pots cursar tota una altra titulació. Aleshores podràs demanar plaça per preinscripció com a Via 2 (ja titulat/da). Per aquesta via hi ha un 3% de places reservat i, en cas de fer uns segons estudis oficials, estaràs subjecte al pagament d'un 40% de recàrrec en el preu per segona titulació (se'n pot demanar l'exempció si es compleixen els requisits per obtenir una beca de Règim General del MEC).

Puc començar una titulació i, al cap d'un any, passar-me a una altra?
No. Sempre has d'iniciar uns estudis universitaris per les vies establertes: accés  a primer curs o accés a segon cicle, només en aquelles titulacions de cicle llarg que ofereixin aquesta possibilitat

Inici Mapa del Web
2018 Universitat Autònoma de Barcelona