Getting engaged with gender-sensitive science


L’Observatori per a la Igualtat organitza, amb el suport de l’Escola de Doctorat, un taller sobre investigació en gènere els pròxims 15 i 22 de maig a la Facultat de Ciències de la UAB.

El taller s’emmarca en el projecte europeu EGERA (Effective Gender Equality in Research and the Academia) i els seus objectius són enfortir el coneixement sobre la perspectiva de gènere en la recerca i aprofundir en les aproximacions teòriques i metodològiques que aborden el sexe-gènere en les investigacions. A més, promou el contacte i la discussió entre el personal investigador, expert i en formació, interessat en la “Gender Sensitive Research” i en la recerca inclusiva.

El “workshop” està adreçat al personal en formació de doctorat de la UAB i contribueix a una formació transversal en gènere i recerca en diferents camps disciplinaris com les biociències, l’economia, la salut, les enginyeries o les ciències socials. La trobada tindrà una durada de 2 dies i en el primer -que es durà a terme de 9.00 h a 15.00 h- comptarem amb les ponències d’investigadores expertes, que ens presentaran els aspectes clau dels seus projectes pel que fa a les dimensions de sexe-gènere, la perspectiva de gènere i la inclusió social, obrint espai pel debat amb les persones assistents. El segon dia, des de les 9.30 h fins les 13.30 h, es farà un seminari de treball entre el personal investigador en formació i es desenvoluparà en un clima que faciliti l’intercanvi d’experiències i de coneixements.

Conferència
Deboleena Roy, de la Universitat de Emory, que obrirà el “workshop” el dia 15 i oferirà la conferència titulada "Women, Gender, and Feminist Theory in Science" el dia 15 de maig, a les 9. 45 h., oberta a tota la comunitat, i tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències. En aquesta xerrada, "vull explicar que a mida que ens embarquem en projecte crucials, la nostra forma de pensar sobre el concepte de gènere i el signficat de la diferència serà influir en les preguntes científiques, en el que decidim preguntar-nos i en els nostres marcs experimentals" ha dit, alhora que ha afegit que "també influirà en cóm interpretem e implementem les nostres troballes científiques".

Programa
Pots consultar el programa complert del Workshop "Getting engaged with gender-sensitive science" del proper 15 de maig del 2015, aquí.

Organització i contacte
Organitzat per l’Observatori per a la Igualtat (UAB)
Contacte: pr.egera@uab.cat
 Gendered Innovations  Toolkit Gender EU  Factsheet Gender Equality  Gender Vademecum on Gender Equality

 

CONTACTA

Observatori per a la Igualtat de la UAB (Unitat d'igualtat)

Edifici l'Àgora (Edifici R)
Despatx, R/129
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
Telf. +34 93 581 29 29

Enviar correu

 

Enllaç banner EGERA