Maig del 68

Maig del 68

Exposició a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

13/06/2018

Enguany, a la Biblioteca de Comunicació, commemorem també els 50 anys del Maig del 68 amb una exposició. Més enllà de la repercussió històrica dels fets, hem pensat en oferir-vos una mostra des del vessant més gràfic i cultural d’aquests esdeveniments.

En aquells dies, l’ocupació del Taller de l’Escola de Belles Arts de de París, juntament amb iniciatives d’altres Facultats, va ser un fet fonamental fins al punt de rebatejar-se com a “Atelier Populaire”. D’aquí van sortir molts dels cartells que omplien els carrers de París; al seu torn, els cartells reproduïen pintades o grafits apareguts als murs de la ciutat. El trencament ideològic i cultural es feia palès a través dels seus lemes i de la senzillesa del disseny, forçosament marcat per la manca de mitjans i per la urgència del moment.

Junt amb la selecció dels cartells més icònics, us oferim una mostra de fotografies,  llibres i pel·lícules sobre el Maig del 68. Alguns d’aquests documents són relats personals de testimonis dels fets. Esperem que us ajudin a imaginar-vos l’ambient que es va viure als carrers de París la primavera de 1968 i a interpretar las conseqüències d’aquest moviment i la seva herència cultural, històrica i política.

Si esteu interessats en disposar d’un llistat dels documents exposats, podeu sol·licitar-lo a la Biblioteca mitjançant aquest formulari.

 

Notícies relacionades

Notícia sobre Exposició Alerta Forestal

Alerta forestal

Darrera exposició sobre #CiènciaCiutadana que organitza la Biblioteca de Ciència i Tecnologia en col·laboració amb el CREAF Llegir més

Totes les notícies