La tramitació de convenis de pràctiques no curriculars ja és 100% telemàtica a la UAB

Smartphone

El Servei d'Ocupabilitat ha implementat un sistema pioner de signatura digital biomètrica de documents que elimina els tràmits presencials per a les persones usuàries. Per firmar convenis i addendes, ara només cal tenir un smarpthone, una tauleta o un ordinador.

03/05/2018

Aquest innovador sistema era inèdit, fins ara, en aplicacions d’aquest tipus al nostre país. De validesa legal més que contrastada, es caracteritza pel seu elevat nivell de seguretat i no requereix la instal·lació de certificats ni de programari addicional: només cal tenir a l’abast un telèfon intel·ligent, una tauleta o un ordinador des d’on accedir al compte propi de correu electrònic vinculat al perfil de NEXUS, l’aplicació de gestió del Servei d’Ocupabilitat.
 
Quan es tramita un conveni de pràctiques no curriculars, el sistema envia a l’empresa o institució i a l’estudiant, via correu electrònic, un missatge que els permet accedir al document i firmar-lo instantàniament a la pròpia pantalla del dispositiu –amb el dit o el ratolí, sense més complicacions–. Això elimina els tràmits presencials i facilita notablement les gestions ja que, fins ara, la persona estudiant havia d’acudir a l’oficina del Servei d’Ocupabilitat per lliurar i recollir documentació.
 
Aquesta millora s’emmarca en l’avenç cap a una nova administració electrònica i en la voluntat de la Universitat d’optimitzar la qualitat del servei que ofereix a les seves persones usuàries, en aquest cas en l’àmbit de l’ocupabilitat. Es preveu que el nou sistema de firma digital biomètrica s’implementi progressivament a la totalitat dels serveis que ofereix el Servei d’Ocupabilitat.
 
Més informació sobre el seu funcionament, en aquest enllaç.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies