Jornada en homenatge a Jordi Castellanos

Jordi Castellanos
Jordi Castellanos

A la jornada es presentarà el seu fons personal, dipositat a la Biblioteca d'Humanitats

04/10/2017

El dimarts 17 d’octubre el Departament de Filologia Catalana celebra la I Jornada en record de Jordi Castellanos, Catedràtic de Literatura Catalana Contemporània de la UAB, que traspassà l’octubre del 2012. El propòsit d’aquesta commemoració, que tindrà edicions successives, és l’estudi i la revisió del llegat intel·lectual que ens va deixar en el camp de la investigació i de la transmissió social del coneixement. En aquesta primera convocatòria es tractarà la contribució de Jordi Castellanos als estudis del Modernisme en el camp de la literatura i de les arts plàstiques.
 
 
Programa
 
Dia: Dimarts 17 d’octubre
 
Lloc: Sala d’Actes “Frederic Udina”. Facultat de Filosofia i Lletres
 
I Jornada en record de Jordi Castellanos. Entorn de la transversalitat del moviment modernista
 
10.00 h  Obertura institucional, a càrrec de Joan Carbonell, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, i Daniel Casals, director del Departament de Filologia Catalana.
 
10.15 h  «Jordi Castellanos: revisions i visions del Modernisme des de la literatura catalana», a càrrec de Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona. Presenta Manuel Jorba.
 
11.00 h  Cafè
 
11.30 h  «Hores angleses», taula rodona amb Joan-Lluís Marfany i Alan Yates, estudiosos del Modernisme. Modera Enric Cassany.
 
12.30 h  Presentació del fons Jordi Castellanos, a càrrec de Montserrat Gutiérrez (Biblioteca d’Humanitats de la UAB).
 
13.00 h  Cloenda

 

Notícies relacionades

Totes les notícies