Convocades les Beques Schuman al Parlament Europeu per a graduats universitaris

El 15 d’octubre és la data límit per optar a les Beques Robert Schuman en les categories d’opció general, de periodisme o Premi Sàkharov. Les pràctiques començaran l'1 de març de 2018 i duraran cinc mesos. Cal estar en possessió del títol universitari abans que clogui la convocatòria.

06/09/2017

El Parlament Europeu convoca dos cops l’any les Beques Schuman: pràctiques per a graduats universitaris, en opció general, de periodisme o Premi Sàkharov –aquesta darrera pensada per a candidats interessats amb la feina del Parlament Europeu relacionada amb els drets humans–. Aquestes permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis, familiaritzar-se amb l’activitat de la UE (en particular, del Parlament Europeu) i conèixer les tasques d'una oficina de premsa. Per al període de pràctiques de l'1 de març al 31 de juliol de 2018 la convocatòria està oberta del 15 d’agost al 15 d’octubre.

Els períodes de pràctiques tenen una durada de cinc mesos –no prorrogables– i hi ha opció remunerada i no remunerada. Actualment el sou de la beca són 1.293,96€ al mes per als becaris a Brussel·les o Luxemburg. A Espanya és de 1.139,98€. La beca també inclou un viatge a Estrasburg per participar de les tasques administratives o de gestió informativa de la institució durant una sessió plenària.

La presentació de candidatura es fa exclusivament a través de l’acta de candidatura online habilitada pel Parlament Europeu i el formulari ha d'omplir-se en anglès, francès o alemany. Els candidats hauran d'indicar les seves preferències per realitzar les pràctiques: alguna de les tres seus del Parlament Europeu –Estrasburg, Brussel·les o Luxemburg– o qualsevol de les altres 36 ciutats on el Parlament Europeu compta amb una Oficina d'Informació, com ara a Barcelona.

Els sol·licitants han d’estar en possessió del títol universitari abans que clogui la convocatòria de la beca.

Més informació en aquest enllaç.

 

Notícies relacionades

Estudiants de la UAB coneixeran de primera mà el sistema jurídic penal dels EUA

La llibertat condicional, l’accés a les armes, l’FBI o la ciberseguretat són alguns dels aspectes que tractaran els estudiants de Dret i Criminologia de la UAB que participen en un programa d’intercanvi amb la University of North Texas, iniciat aquest curs, i que inclou una estada de 8 dies a la ciutat de Denton (Texas), on visitaran presons, oficines del Sheriff, fiscalia i jutjat. Llegir més

Totes les notícies