Viu a la UAB

Concert de Nadal del Cor i l'Orquestra de la UAB

El dilluns dia 18 de desembre a les 13’30h, el Cor i l’Orquestra de la UAB celebraran el concert tradicional de Nadal a la Sala de Teatre de la UAB. Aquest, juntament amb el de final de curs, és un dels dos concerts que les agrupacions faran conjuntament, i hi podrem escoltar el repertori que han treballat durant el primer semestre.

S'interpretarà la peça "Universitas", obra escrita per Poire Vallvé i text de Rafel Simó amb motiu del 50è aniversari de la Universitat, que parla de la unitat de les persones a través del coneixement que les entrellaça, i com aquesta relació fa créixer la humanitat.

12/12/2017

El concert d’enguany serà una commemoració de les nombroses efemèrides amb les quals coincideix aquest curs. En primer lloc, n’hi ha tres de musicals:  fa 250 anys de la mort de Georg Philip Telemann, 50 de la de Zoltán Kodály i 25 de la d’Astor Piazzolla.

És per això que hi haurà una part pensada com a homenatge en la qual s’interpretaran obres seves. No obstant això, l’efemèride que ens és més propera és la quarta: aquest curs fa 50 anys que va néixer la UAB. Amb motiu d’aquesta ocasió, Poire Vallvé va escriure "Universitats", una obra amb text de Rafel Simó que va estrenar a l’acte d’inauguració del curs acadèmic. El dia 18 podrem escoltar per primera vegada la versió escrita per cor i orquestra.

El concert començarà amb un espai dedicat a la música del Renaixement en el
qual podrem escoltar dos madrigals. Loch Lomond, cançó tradicional escocesa, farà de transició entre el passat i els nostres dies. Després d’aquest viatge visitarem l’obra de Zóltan Kodály amb Esti dal, una cançó de bressol per un soldat que està a la guerra, i Cohors Generosa, himne universitari hongarès. L’acte continuarà amb Davet, un diàleg entre la música i la filosofia turca.

A la segona part l’Orquestra interpretarà Tafelmusik de G. Ph. Telemann. Tafelmusik és una paraula emprada des del segle XVI per referir-se a la música destinada a animar banquets i festes de la classe mitjana i la noblesa. La de Telemann és de les més conegudes del gènere. Seguidament interpretaran Oblivion, oblit, d’A.Piazzolla, coneguda per ser part de la banda sonora del film Enric IV, del director Marco Bellocchio.Finalment, sentirem Universitas.
 
El mot fa referència a quelcom compost d’una o més unitats que són tractades com un tot indivisible. L’obra ens parla de la unitat de les persones a través del coneixement que les entrellaça, i com aquesta relació fa créixer la humanitat.

El concert acabarà amb la nadala tradicional catalana El Rabadà,arranjada per Cristòfor Taltabull i Poire Vallvé, que estableix un diàleg entre ambdós compositors i la seva visió de la cançó popular.