8 de març històric a la Universitat Autònoma de Barcelona

8 de març històric a la Universitat Autònoma de Barcelona
Aquest any la jornada del 8 de març ha estat marcada per la vaga feminista convocada a nivell mundial i ha generat una mobilització històrica del moviment feminista, inclòs l'universitari.

07/03/2018

Des de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Observatori per la Igualtat  hem secundat la vaga feminista convocada per al passat 8 de març. Aquesta vaga, amb extensió internacional, ha tingut una gran incidència a la nostra universitat.
 
Al llarg de la jornada les facultats que van registrar un major seguiment van ser a les facultats de Traducció i Interpretació, Ciències de la Comunicació, Ciències de l'Educació, Filosofia i Lletres, Psicologia i Ciències Polítiques i Sociologia, on la incidència entre l'alumnat va ser majoritària. A les facultats de Dret, Economia i Empresa, Veterinària, Ciències, Biociències, Enginyeria i Medicina el percentatge de seguiment per part de l'alumnat va oscil·lar entre el 14 i el 65%.
Per la seva banda, el personal treballador també es va sumar a la convocatòria, les dades del seu seguiment estaran disponible el dilluns 19 de març.
 
Al llarg d'aquesta setmana s'han realitzat diverses activitats emmarcades en els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones Treballadores. El 7 de març a la Plaça Cívica es va llegir el manifest amb motiu del 8 de març. La lectura del manifest la van fer 5 dones imprescindibles per al funcionament de la UAB (una estudiant, una treballadora del servei de neteja extern, una PDI/Doctoranda FPI, una PAS interina Capítol VI).
 
El 6 de març es va celebrar un any més l'acte institucional per commemorar el Dia de les Dones Treballadores. Aquest any la dona homenatjada per la seva trajectòria i la seva defensa dels drets de les dones va ser Montserrat Solsona, doctora en Geografia Humana, professora del Departament de Geografia i investigadora associada del Centre d'Estudis Demogràfics (CED). L'acte institucional va finalitzar amb la conferència "¿Existe lo que no se registra y contabiliza? Género y producción estadística", a càrrec de la professora Lina Gálvez, catedràtica del Departament d'Economia, Mètodes Quantitatius i Història Econòmica. La professora Gálvez va destacar la utilitat de l'estadística per donar visibilitat i conscienciar de les desigualtats de gènere. Podeu recuperar tota la jornada aquí.
 
Celebrem la gran implicació de la comunitat universitària en aquesta jornada de lluita i reivindicació. Les activitats convocades per les diferents facultats i per les alumnes de la universitat han generat dinàmiques d'aprenentatge i reflexió que no poden morir un cop acabat el 8 de març