Viu a la UAB

75è aniversari de l’Escola de Comerç de Sabadell

L’Associació d’Antics Alumnes de l’Escola de Comerç i Universitària d’Estudis Empresarials de Sabadell (EUTIME), la Facultat d'Economia i Empresa i la Xarxa Alumni UAB van commemorar el 75è aniversari de l'Escola de Comerç de Sabadell el dissabte 4 de novembre a l'antiga seu de l'escola i a l’Hotel del Campus de Bellaterra. 

10/11/2017

Una seixantena de persones van assistir a la trobada de celebració dels 75 anys de l’Escola Oficial de Comerç de Sabadell, que va començar a les 10:30h a l’antiga Escola de Comerç, on antics alumnes, professors i vinculats a l’Escola i la Facultat van realitzar una visita a les dependències de l’edifici. Tot seguit, a les 11h, a la Sala d’Actes, el president de l’Associació EUTIME, Joan Rios, va donar la benvinguda i va donar pas a una taula rodona titulada: “L’evolució històrica de l’Escola Oficial de Comerç de Sabadell fins l’actual Facultat d’Economia i Empresa UAB”, on hi van intervenir el regidor d’Acció Social en representació de l’alcaldia de Sabadell, Gabriel Fernàndez; el degà de la Facultat d’Economia i Empresa, Diego Prior; el vicedegà de Campus de Sabadell, Manel Álvarez; els professors i exdirectors Cèsar Villazón i Lina Sanuy; Josep M. Suàrez, antic alumne. I Eva Miquel, directora d’Alumni UAB, que es va adreçar als assistents: “Em dirigeixo a vosaltres com a professionals d’èxit que sou, com a coneixedors del mercat laboral, i com a empresaris amb experiència. Ha arribat l’hora de retornar aquest valor a la vostra universitat, de col·laborar amb propostes concretes i fer créixer el prestigi de la UAB, per tal que esdevingui una de les universitats més reconegudes per la nostra societat”.
 
En acabar, es va col·locar una placa commemorativa. I a continuació, els assistents es van desplaçar a l’Hotel Campus de Bellaterra, on a les 13:30h, el vicerector d’Economia i de Campus, Carles Gispert, va donar la benvinguda als antics alumnes i professors i, seguidament, el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, va oferir una conferència titulada: “Els models d'empresa en l'actual era digital”. Finalment, la trobada va acabar amb un dinar al restaurant de l’Hotel Campus a les 14:30h i l’entrega d’un record als assistents.

L’escola de Comerç de Sabadell va néixer l’any 1942 i es va mantenir com a centre d’ensenyament universitari independent fins el 1972, quan es va adscriure a la Universitat Autònoma de Barcelona i va passar a dir-se Escola Universitària d’Estudis Empresarials (EUEE). Finalment, l’any 2010 naixeria la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, fruit de la fusió entre l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials i la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.