L’Observatori realitza un taller per a 14 infants de primària del projecte Croma

Projecte Croma

L'activitat s'emmarca en el projecte Croma, impulsat per la FAS (Fundació Autònoma Solidària) que pretén donar suport educatiu i afectiu a infants de primària que, per circumstàncies socioculturals o personals, tenen dificultats per assolir els objectius escolars.

22/05/2017

Marta Bolinches i Rocío Lara, membres de l'Observatori per a la Igualtat de la UAB, han sigut les encarregades de realitzar el taller per a 14 infants de dues escoles del Vallès: La Sardana i la Jota. L’activitat es va dur a terme el passat dilluns 22 de març a la Facultat de Dret de la UAB.

L'activitat realitzada forma part del projecte Croma (Cohesió, Referent, Oportunitat, Motivació i Autonomia), un dels més consolidats de la FAS que eguany compta amb més de 420 alumnes dels últims tres cursos de Primària de 25 escoles diferents del Vallès Occidental. El programa té com a objectiu que un cop a l’any els infants puguin gaudir de diferents activitats al Campus de la UAB per tal de conèixer i experimentar en primera persona la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'Observatori hi ha participat oferint una activitat a 14 infants membres del projecte. El taller ha constat de dues activitats. Primer, una dinàmica participativa per reflexionar sobre les desigualtats que poden patir els infants des d'un punt de vista interseccional (gènere, ètnia, raça i classe). La segona dinàmica ha estat la simulació d'un judici sobre un cas fictici de bullying homofòbic amb l'objectiu de generar un estat d'opinió a favor de la igualtat i en contra de les discriminacions, reflexionar sobre la qüestió del gèneredebatre sobre l'assumpció dels rols femenins i masculins tradicionals i, empoderar els infants. A més a més, també se’ls ha presentat i acostat la Facultat de Dret i el món jurídic.

L'experiència ha estat molt positiva. Els infants participants s'han mostrat molt actius i han valorat l'activitat d'una manera molt favorable.

Per saber més sobre el projecte Croma podeu consultar la seva pàgina web.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies