La IAC adapta i tradueix al català una guia per a treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere a les aules

guia IAC

La Guia per a treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere de l’IAC és una traducció i adaptació catalana de la guia elaborada i editada pel sindicat Steilas d'Euskadi.

16/05/2017

La guia adaptada per la IAC s’emmarca en la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

La guia pretén ser un punt de partida per a garantir la diversitat sexual i afectiva als centres educatius. Està dirigida a tota la comunitat educativa -alumnat, professorat, personal no docent, famílies i sindicats- i aborda el tema àmpliament i presenta solucions i recursos.

A les pàgines de la guia s’hi troben definicions de conceptes bàsics, encara difosos per a moltes persones, com: lesbiana, gai, transgènere, transsexual, transvestit-ida, bisexual, intersexual, queer, gènere, heterònorma, moviment LGTBIQ, identitat de gènere, expressió de gènere, sexe biològic, orientació sexual...

També elabora recomanacions al professorat per a incloure la diversitat afectiva, sexual i de gènere al currículum d’una manera transversal celebrant, per exemple, dies assenyalats com el dia de les famílies contemplant altres models familiars o el dia internacional contra la LGTBIQfòbia, o incorporant aquesta perspectiva en la docència de les diferents assignatures.

A més, diferencia entre discriminació, violència i bullying LGTBIQfòbic i proposa actuacions per a poder detectar-los i actuar en cas de produir-se als centres educatius i afectant a qualsevol persona de la comunitat educativa (alumnat, professorat o personal no-docent).

Aquí podreu trobar la guia en PDF

 

Notícies relacionades

Totes les notícies