XIII Jornada Institucional en commemoració del Dia Internacional de les Dones a la UAB

La UAB ha celebrat un any més, la XIII Jornada Institucional en commemoració del Dia Internacional de les Dones, un acte emmarcat pel 50è aniversari de la universitat ahir, 6 de març, a la sala d’actes del rectorat de la UAB.

02/03/2018

Ahir, dimarts 6 de març es va celebrar la XIII Jornada Institucional en commemoració del Dia Internacional de la Dona, un acte que homenatja la lluita de la dona per a la igualtat entre homes i dones en la societat actual.
 
A la jornada es va celebrar l’acte de Reconeixement de Montserrat Solsona, Doctora en Geografia Humana, professora del Departament de Geografia i també investigadora associada del Centre d'Estudis Demogràfics. On se li va atorgar un premi per la seva trajectòria laboral i acadèmica i es va projectar un vídeo homenatjant les investigacions i estudis que ha realitzat sobre gènere i divorci.
 
L'acte va finalitzar amb la conferència “¿Existe lo que no se registra y contabiliza? Género y producción estadística” a càrrec de Lina Gálvez, Catedràtica del Departament d’Economia, Mètodes Quantitatius i Història Econòmica. On la seva activitat científica avarca l’anàlisi de la desigualtat de gènere i el seu compromís social i feminista. Actualment dirigeix l’Observatori de Gènere d’Economia, Polítiques i desenvolupament de la Universitat Pablo de Olavide, a Sevilla.

Edició de "Deu pistes per a un ús no sexista del llenguatge"
 
S’ha aprofitat la celebració de la jornada insitucional per publicar un resum de la "Guia per a l’ús no sexista del llenguatge a la Universitat Autònoma" (editat l'any 2011), que porta per títol: Deu pistes per a un ús no sexista del llenguatge. Aquest és un material de suport per a la redacció de documents de la UAB, en especial de les guies i els materials docents. Com a recordatori i a manera de difusió s'han destacat els punts més importants en forma de deu pistes.
 
Activitats al campus en el marc del 8 de març
 
A banda de l’acte institucional, hi han programades altres activitats, organitzades per facultats, departaments, alumnat i entitats de la comunitat UAB.

Les Comissions Feministes de les Assemblees de Facultat organitzen les Jornades Feministes a la UAB, amb activitats a la plaça Cívica des del dia 1 de març sobre transfeminisme, coeducació i racisme i gènere, entre d’altres.
 
A més a més, el Servei d'Activitat Física (SAF) organitza la Setmana de la Dona amb activitats específiques i ahir va oferir l’entrada gratuïta a les seves instal.lacions a totes les dones.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies