Čxit de les jornades “Podcast IN/OUT: Nous territoris de l’ŕudio digital”

Čxit de les jornades “Podcast IN/OUT: Nous territoris de l’ŕudio digital”

Organitzades per l’Observatori de la Ràdio i el Mercat Audiovisual de Catalunya

11/06/2018La 19a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), celebrada els dies 6 i 7 de juny a Granollers, va comptar amb la col·laboració de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya per organitzar les jornades “Podcast IN/OUT: Nous territoris de l’àudio digital”. El Dr. Josep Maria Martí, director de l’Observatori i professor del Departament, va ser l’encarregat de donar inici a les sessions, centrades en el futur de la ràdio i amb la participació d’empreses i professionals vinguts d’arreu d’Europa i de la resta de l’Estat.

Un exemple de la dimensió internacional de l’esdeveniment va ser la ponència “Una mirada diversa”, moderada per Saül Gordillo (director de Catalunya Ràdio) i en la que hi van participar Graham Dixon (director de ràdio, European Broadcasting Union), Daniel Karlsson (vicepresident de Desenvolupament de Negoci EMEA-APAC de Triton Digital), Joël Ronez (cofundador i productor de Binge Audio) i Rosemary Smith (organitzadora del Podcast Day Europe).

El Dr. Xavier Ribes, professor del Departament, va ser l’encarregat de moderar la taula “Els podcasts radiofònics, una nova oportunitat per a les emissores i cadenes”. En aquesta xerrada hi van participar Josep Bayo (director de Ràdio Arenys), Elisa Escobedo (directora d’AERO i d’Audioemotion),  Quim Espinosa (director de Ràdio Ciutat de Tarragona), Santi Faro  (cap de continguts de Catalunya Ràdio), Antonio Hernández Rodicio (director de Cadena SER) i Jaume Peral (sotsdirector de RAC 1).

Per la seva banda el Dr. Cinto Niqui, professor del Departament i director de l’Altra Ràdio, va participar en una altra secció del MAC amb la xerrada “Per un museu de la ràdio”, on va exposar el manifest per a la creació d’un Museu de la Ràdio a Barcelona.

En l’edició d’enguany del MAC s’han celebrat una trentena de ponències en les quals hi han participat un centenar de ponents. Els més de 700 assistents han pogut conèixer de primera mà l’estat del sector audiovisual a Catalunya i el món.