Una mostra commemora el 25è aniversari de Barcelona 92

Una exposició a la UAB commemora el vint-i-cinquè aniversari de Barcelona 92

Han transcorregut 25 anys des de la realització dels jocs olímpics i paralímpics de Barcelona. Per tal de rememorar aquells esdeveniments i reflexionar sobre el seu llegat, la UAB organitza una exposició que podrà ser visitada fins al proper mes de setembre.

19/07/2017

Amb motiu del 25è aniversari sels jocs olímpics i paralímpics de Barcelona, una exposició a la planta baixa de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General rememora les cites esportives de 1992 i les transformacions socials que van comportar. La mostra, que es podrà visitar fins al proper mes de setembre, està organitzada per la Biblioteca i pel Centre d'Estudis Olímpics i de l'Esport (CEO) de la UAB.

El 25 de juliol de 1992, van ser inaugurats els vint-i-cinquens jocs olímpics moderns a l'Estadi Olímpic de Barcelona. L'esdeveniment va esdevenir un gran èxit organitzatiu i va influir decisivament en el desenvolupament urbanístic i econòmic de la ciutat. Els jocs van tenir també un impacte important a la UAB amb la construcció de la Vila Universitària i de l’Hospital Clínic Veterinari, així com amb la creació del CEO, un centre de referència en recerca, documentació, formació i difusió sobre el fenomen olímpic i esportiu.

L'exposició mostra documents que recorden aquests esdeveniments i donen testimoni de les transformacions socials que han quedat com a llegat de la cita olímpica un quart de segle després de la seva realització.

Memòria dels jocs

El CEO participa en altres activitats relacionades amb el 25è aniversari de l'olimpíada. Ha contribuït als continguts del web Barcelona Olímpica, dedicat a la memòria dels jocs, i va col·laborar en l'organització de la Viquimarató Barcelona 92, que va aplegar editors de Viquipèdia per editar i millorar articles relacionats amb el tema.

Més informació: Centre d'Estudis Olímpics (CEO-UAB)
Biblioteques

 

Notícies relacionades

Imatge Expo Art Apart Presentació

La UAB presenta el seu patrimoni artístic a l’exposició “Art Apart”

La presentació de l'exposició Art Apart tindrà lloc el 19 de juny, a les 16 h, a la Sala d'Exposicions de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General amb motiu del 50è aniversari de la UAB. L'acte comptarà amb la particació de Jaume Vidal, professor d'Història de l'Art i comissariat de l'exposició i de Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura.
Llegir més

Totes les notícies