Un any més, el Campus Ítaca porta 400 estudiants de secundària a la universitat

Campus Ítaca

Un any més, la UAB organitza el Campus Ítaca, un cicle d'activitats que duu estudiants de secundària a fer una estada al campus per prendre contacte amb el món universitari i animar-los a continuar els seus estudis. El primer torn començarà el proper 25 de juny.

21/06/2018

Del 25 de juny al 13 de juliol, la UAB rebrà la visita de 395 estudiants de secundària que participaran al Campus Ítaca, una iniciativa per motivar els adolescents en situació econòmica desfavorable i un bon rendiment acadèmic a continuar els estudis un cop finalitzin l'etapa obligatòria. Aquesta iniciativa està organitzada per la Fundació Autònoma Solidària amb el finançament de Banco Santander.

Els estudiants realitzen estades al campus de Bellaterra durant les quals participen en activitats lúdiques i educatives que els permeten fer un tast de diferents disciplines acadèmiques i familiaritzar-se amb l'àmbit universitari: realitzen treballs de recerca, fan gimcanes, intervenen en debats, etc.

Hi participen repartits en grups d'uns dotze alumnes i són acompanyats per monitors. Les activitats en què participen estan organitzades per professorat de la UAB. El Campus Ítaca es desenvolupa en dos torns: una part dels participants fan la seva estada a la UAB en el primer torn, del 25 de juny al 3 de juliol, i la resta visita el campus entre els dies 5 i 13 de juliol. Al final de cadascun dels torns, hi ha un acte de cloenda en què els alumnes mostren els resultats de les seves activitats a les seves famílies i professors.

Entre les activitats que realitzaran enguany, hi ha algunes novetat, com ara "Houston: tenim un problema!", on es convida els joves a desenvolupar una recerca mitjançant l’activació de la motivació i l'emoció i els seus efectes psicofisiològics. Una altra activitat nova consistirà en treballar en l'elaboració d'una idea de negoci basada en tecnologies digitals. Finalment, també es trobaran un nou cas per resoldre relacionat la neurociència on treballaran les drogues i els seus efectes al cervell.

Més de cinc mil participants

Des de la primera edició, el 2004, més de 5.000 joves han participat al Campus Ítaca. Els joves seleccionats per participar-hi comparteixen un perfil semblant: una situació econòmica familiar complicada que pot propiciar la priorització de l'entrada al mercat laboral per davant de la continuïtat dels estudis, la necessitat de referents adults que promoguin l'accés a l'educació postobligatòria i una actitud positiva vers l'estudi.

D'altra banda, la UAB programa les beques salari Ítaca-Banco Santander, ajuts que tenen com a objectiu que els estudiants puguin accedir a una formació superior independentment dels recursos econòmics del seu entorn familiar. De cara al curs 2018-2019, es convoquen 24 beques salari.

Més informació: Campus Ítaca

 

Notícies relacionades

Totes les notícies