• UABDivulga
02/05/2016

Seminari sobre novetats en un programari per tractar la informació geogràfica

La UAB disposa d'una llicència Campus del programari SIG d'ESRI que proporciona accés a tota la tecnologia de la plataforma ArcGIS, adreçada al tractament de la informació geogràfica. El 4 de maig la UAB acollirà un seminari sobre les novetats i noves solucions tecnològiques de la versió 10.4 d'ArcGIS.

El Laboratori d'Informació Geogràfica i de Teledetecció (LIGIT) de la UAB coorganitza amb ESRI España un seminari tècnic el 4 de maig a la sala de graus de les facultats de Ciències i Biociències. El seminari permetrà conèixer les novetats i noves solucions tecnològiques de la nova versió 10.4 d'ArcGIS, adreçades a la difusió i tractament de la informació geogràfica, per a compartir continguts i fer la seva publicació a través del Web GIS.

La UAB disposa d'una llicència Campus del programari SIG d'ESRI que proporciona accés a tota la tecnologia de la plataforma ArcGIS. El seminari està adreçat a tota la comunitat universitària de la UAB i de la resta d'universitats catalanes. És gratuït i, per assistir-hi, cal inscriure's a través del web del seminari.

La trobada començarà a les 10 h amb unes paraules de benvinguda i constarà de dues parts, titulades "El nou ArcGIS" (sobre l'evolució del programari, la plataforma web i els portals ArcGIS Online i Portal for ArcGIS) i "Noves capacitats" (aplicacions web i per a mòbils, open data i tendències). El seminari acabarà amb un torn obert de consultes per part dels assistents.

Servei per a tota la comunitat

La UAB ha contractat una llicència per a l'ús del programari de Sistemes d'Informació Geogràfica d'ESRI Inc., la plataforma ArcGIS, per a un període de tres anys. Aquesta plataforma integra programari que permet treballar amb la informació geogràfica, dades georeferenciades d'un territori concret, i desplegar tot el conjunt d’eines que contemplen el cicle funcional d’una dada: captura i creació, organització i estructuració, simbolització i representació cartogràfica i finalment la publicació i difusió com a mapa o aplicació (web, mòbil) per a diferents usos, com podria ser, per exemple, l’inventari del mobiliari del campus o la localització de les entitats al campus.

Tota la comunitat universitària (estudiants, personal docent i investigador i personal d'administració i serveis) pot accedir així al sistema d'informació geogràfica més estès al món professional. La llicència cobreix també serveis complementaris com ara formació, suport tècnic, etc. La llicència, vigent per al període 2015-2018, permet accedir al programari SIG dins i fora del campus, a la plataforma SIG al núvol per a la difusió d'informació geogràfica a la xarxa i a formació i suport tècnic especialitzats.

L'acord s'ha assolit gràcies a l'impuls del Departament de Geografia i del Laboratori d'Informació Geogràfica i Teledetecció (LIGIT), i compta amb la participació i col·laboració de 21 unitats docents, de recerca i administració de la UAB. El LIGIT assumeix la gestió operativa de la llicència i ha creat un espai web de referència on es troben les eines, els recursos i la informació necessària per accedir al programari i als serveis complementaris.

 
View low-bandwidth version