Seminari sobre les genealogies familiars i el paper de les dones

Facultat de Filosofia i Lletres

El seminari s'emmarca dins d'una sèrie d'actes que organitza el Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Facultat de Filosofia i Lletres per a l'assignatura d'Història i Gènere a l'Època Moderna. 

17/03/2017

Els dies 20 i 22 de març, Santiago de Llobet i Masachs, especialista en història de la familia, impartirà el seminari "Les genealogies familiars; el paper de les dones". Començarà tots dos dies a les 10 h i tindrà lloc a l'aula 104 de la Facultat de Filosofia i lletres. De Llobet va publicar la seva tesi doctoral al 2005, sota el títol "El matrimoni infantil a Catalunya i Europa". Més recentment, al 2012, va escriure un llibre sobre la història de la seva familia, anomenat Els Llobet de Vidrieres. Consta de tres volums i, a partir de les històries del seu poble natal, ens permet analitzar i conèixer molts aspectes de la història local catalana.    

El seminari està organitzat pel Departament d'Història Moderna i Contemporània, com a activitat dins de l'assignatura d'Història i Gènere a l'Època Moderna, del Grau d'Història. A més, està enquadrat dins d'una sèrie d'actes organitzats per commemorar el dia internacional de la dona treballadora.

Dins d'aquesta sèrie d'actuacions es destaca l'exposició del vestíbul de la Facultat de Filosofia i Lletres, amb pòsters que volen rescatar la història de dones destacades de l'època moderna i que sovint romanen a l'oblit. Algunes d'elles són Isabella Andreini, actriu i escriptora que va esdevenir una peça clau en el desenvolupament de la comèdia de l'art a Itàlia i a la resta d'Europa; Elena Psicopia, filòsofa veneciana que es va convertir en la primera dona en obtenir un doctorat en filosofia després de rebre'l el 1678 de la Universitat de Pàdua; o Margaret Cavendish, aristòcrata i prolífica escriptora anglesa.

D'altra banda, a la pantalla del vestíbul de la Facultat, s'emet la performance titulada "Prou", realitzada pels alumnes de la Facultat i en la qual els intèrprets pronuncien frases discriminatòries envers la dona pronunciades per personatges cèlebres com Jean Jacques Rosseau, un dels grans representants de la il·lustració.

 

Notícies relacionades

Estudiants pel campus

La UAB impartirà dos nous mínors el curs 2018-2019

El proper curs, la UAB oferirà dos nous mínors, un sobre emprenedoria i innovació social, i un altre sobre estudis hispanoamericans. Els mínors permeten als estudiants de grau adquirir competències d'una disciplina diferent a la que estan cursant. El termini per fer la inscripció als mínors de la UAB ja està obert. Llegir més

SummerSchool2018

La "UAB Barcelona Summer School" comença dilluns

El dilluns, 25 de juny, comença la UAB Barcelona Summer School, la 3a edició de l’escola d’estiu internacional que enguany s'obre a l'alumnat UAB. Té lloc en dues tandes: del 25 de juny al 13 de juliol, i del 16 de juliol al 3 d'agost. Llegir més

Totes les notícies