S'obren les inscripcions a Odisseu, programa de pràctiques en empreses del món rural

Programa de Pràctiques Odisseu

Joventut i Universitats ofereixen 45 places de pràctiques remunerades per a l'alumnat universitari en empreses radicades en municipis del món rural. L'objectiu és fomentar l'arrelament del jovent a les zones rurals a través de la inserció laboral i la competitivitat empresarial.

11/05/2018

El Pràcticum Odisseu posa en contacte el teixit empresarial del territori amb joves estudiants perquè puguin obtenir la primera experiència professional al territori rural. Està adreçat a l’alumnat universitari de màsters o graus oficials que hagin superat la meitat dels crèdits acadèmics, i la petició per a realitzar les pràctiques remunerades en empreses es podrà realitzar fins el proper dimarts 15 de maig al web www.odisseujove.cat.
 
Per la seva banda, les empreses que vulguin oferir un lloc de pràctiques tenen temps d’inscriure la seva oferta fins el 30 d’abril, mentre que aquelles empreses que finalment hagin seleccionat una persona candidata per a realitzar les pràctiques podran fer la sol·licitud d’ajut fins el 31 de maig. La durada de les pràctiques serà d’un mínim de 300 hores, que es realitzaran en el transcurs del curs acadèmic actual, fins al mes de setembre.
 
Per la seva banda, el programa també va dirigit a les empreses radicades al món rural que vulguin tenir accés a persones candidates amb formació superior, un perfil més difícil de trobar en àrees geogràficament allunyades dels centres universitaris. A la vegada, aquest factor els ajuda a incrementar la competitivitat empresarial. Entre les ofertes de pràctiques, es troben opcions relacionades amb el turisme i el sector de l'hoteleria.
 
En la línia del foment de l’arrelament juvenil, un dels criteris més importants per tal de fer la selecció de les empreses aspirants és la voluntat d’incorporar laboralment l’estudiant un cop acabades les pràctiques.
 
Les empreses que participen al programa Pràcticum Odisseu poden gaudir d’un ajut de la DGJ i la SUR –a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)– per a cofinançar la remuneració de les persones estudiants. Per la seva banda, les universitats catalanes també contribueixen al projecte tot assumint els costos propis de la gestió del procés i fent difusió de les ofertes entre el seu alumnat. La UAB col·labora amb Odisseu a través del seu Servei d’Ocupabilitat.

Consulta totoes les ofertes de pràctiques

 

Notícies relacionades

Totes les notícies