Roberto Bolaño regresa a Bellaterra

RobertoBellaterra

El proper dimarts 22 de maig la Sala d’Actes de la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà la jornada internacional Roberto Bolaño regresa a Bellaterra a los 15 años de su muerte. L’acte, que ha estat organitzat pel Departament de Filologia Espanyola, pretén fer un homenatge a l’autor xilè.


16/05/2018

La jornada compta amb un comitè organitzador format per Fernando Valls (UAB) i Beatriz Ferrús (UAB); i un comitè científic amb Gabriele Bizarri (Universidad de Padua Chiara), Chiara Bolognese (Universidad de La Sapienza) i Dunia Gras (UB)

A l’inici de la jornada, que començarà a les 10.00h amb la inauguració a càrrec d’Helena Usandizaja (UAB), es farà una breu referència a la poesia de Bolaño així com a la seva trajectòria vital.

En la mateixa línia que la intervenció anterior, Selena Millares (UAM) exposarà la conferència Roberto Bolaño, poeta en Vanguardia. Aquesta serà precedida per Fernando Valls (UAB) amb les ponències Los cuentos de Roberto Bolaño i Llamadas telefónicas.

Després del descans (11.00-11.30h) Dunia Gras (UB) exposarà Infrarrealistas y horazerianos, 40 años después que donarà lloc a El ojo de Bolaño a càrrec de Valerie Miles, editora i comissària de l’exposició sobre Bolaño al CCCB.

Finalment, la jornada del matí es clausurarà amb el debat Bolaño, de ayer a hoy, moderat per Beatriz Ferrús, que pretén posar en comú totes les qüestions tractades durant el matí.

Pel que fa a la sessió de la tarda, aquesta començarà amb la intervenció de Chiara Bolognese (Universidad de La Sapienza, Roma) amb Roberto Bolaño y sus personajes: historias de viajeros.

Acte seguit, Gabriele Bizarri (Universidad de Padua) durà a terme la intervenció: Para una poética de lo lost in traslation: Bolaño y el idiolecto de la globalización

Per últim, a les 17:00, l’escriptor i crític literari Diego Gándara farà la seva ponència, Un oasis de horror, que durarà fins a les 17.30h en què, Wilfrido Corral, de l’Academia Ecuatoriana de la Lengua” tancarà la jornada amb la conferència ¿Qué pasa al justipreciar inmediatamente a Bolaño? A propósito de Sepulcros de vaqueros.

L’acte ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Filologia Espanyola de la Facultat de Filosofia i Lletres juntament amb la UAB i el Màster de Llengua Espanyola, Literatura Hispànica i Espanyol en Llengua Estrangera  i el Projecte d’investigació FFI2016-78058-P, Literatura hispanoamericana y literatura mundial.

La jornada compta amb un període d’inscripció prèvia que comprèn del 10 al 20 de maig. Per a més informació, consulteu el programa.

 


 

Notícies relacionades

Totes les notícies