Planificar la cerca de feina per guanyar efectivitat

Nexus

El passat dijous 16 de març va tenir lloc a la Sala de Graus l’activitat “Planifica’t la cerca de feina: guanyaràs efectivitat!”, en què l’experta Anna Rosell va explicar la manera com una planificació de la cerca de feina ben executada augmenta enormement les possibilitats d’èxit en la incorporació al món laboral.

17/03/2017

En una activitat molt dinàmica en què els assistents van tenir un paper molt actiu, l’experta Anna Rosell va remarcar quatre passos a seguir per augmentar les possibilitats d’èxit a l’hora de buscar feina: l’anàlisi prèvia, l’acció, el seguiment i l’avaluació. En primer lloc, abans d’elaborar el currículum, va destacar la necessitat de fer un exercici d’autoavaluació per descobrir les nostres capacitats, els nostres potencials i motivacions i els diferencials. Tot seguit, a la fase d’acció, va ensenyar els assistents a elaborar un currículum, escriure una carta de presentació i preparar una entrevista de treball per maximitzar la probabilitat de ser contractat. També va insistir en què cal fer un seguiment i avaluació de les empreses o institucions en què s’envia un currículum i en què és molt important no desesperar-se en cas que les ofertes de feina triguin a aparèixer. Per això, Rosell va insistir en la necessitat de mantenir un ritme constant d’enviament de currículums i continuar fent activitats formatives i de lleure mentre esperem resposta.

En acabar la xerrada, els participants van sortir amb tot un ventall de noves idees per afrontar el mercat laboral. “Això t’ajuda i facilita la teva inserció al món laboral i també molts aspectes de la vida quotidiana. És una formació que, tot i que no és obligatòria, és molt recomanable perquè t’obre molt la perspectiva de la teva vida”, explica Melissa Vivas, estudiant de 4t curs de Filologia Catalana.

L’acte va estar obert a tots els estudiants i alumni de la UAB. Calia inscripció prèvia per poder-hi assistir. Els assistents que ho van fer podran descarregar un certificat d’assistència. L’activitat va estar organitzada pel Servei d’Ocupabilitat de la UAB i subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
 

Crònica elaborada per Sergio Ruiz

 

Notícies relacionades

Totes les notícies