Lliurats els premis Argó de Treballs de Recerca de Batxillerat

GuanyadorsArgo2018

Els Premis Argó, que arriben a la seva quinzena edició, s'emmarquen dins d'un programa que vol apropar la universitat als estudiants de secundària. En total s'hi guardonen 42 treballs de recerca: 24 mencions honorífiques, així com sis tercers, segons i primers premis.

22/06/2018

S'hi van presentar 373 treballs de recerca d'instituts de tot Catalunya, dels quals se'n van  guardonar 42, dividits en sis àmbits de coneixement. D'aquests 42 guardonats, es van atorgar 24 mencions honorífiques, i sis tercers, segons i primers premis.

El passat dimecres, 20 de juny, a les 17 h, la sala d'actes del Rectorat va acollir la cerimònia de lliurament del premi Argó de treballs de recerca d'estudiants de batxillerat, que ha arribat enguany a la quinzena edició.

S'hi van presentar 373 treballs de recerca d'instituts de tot Catalunya, dels quals se'n van  guardonar 42, dividits en sis àmbits de coneixement. D'aquests 42 guardonats, es van atorgar 24 mencions honorífiques, i sis tercers, segons i primers premis.

Els primers premis obtenen com a premi la matrícula gratuïta de primer de grau a la UAB el proper curs, els segons, una tauleta, i els tercers, un disc dur extern.

 
L'acte va comptar amb la participació de Josep Ros, vicerector de Programació Acadèmica i de Qualitat; Xavier Verge, membre del Consell Social de la UAB; Anna Ortiz, sotsdirectora de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB; Rosa Artigal, directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d’Ensenyament; Joan Carbonell, Antoni Méndez i Jaume Farrés, degans de, respectivament, les facultats de Filosofia i Lletres, de Ciències i de Biociències; el professor Jordi Barbé, president del jurat; i Marta Simón, de l'ICE, secretària del jurat.

Aquests premis s'emmarquen dins del Programa Argó, iniciativa de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UAB, i distingeixen els millors treballs de recerca realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior que s'estan preparant per entrar a la universitat.

1r premi Àmbit Argó:
Arnau Marín Llobet.
"Lesions medul·lars: sistema electrònic per al control d’un actuador amb senyals microelèctrics". INS Roca del Vallès (La Roca del Vallès).

1r premi Àmbit Ciències:
Sílvia Casacuberta Puig.
"Open problems with factorials". Aula Escola Europea (Barcelona).

1r premi Àmbit de Biociències i Ciències de la Salut:
Marc Ramos Sala.
"Anàlisi de la concentració i composició de les partícules atmosfèriques a Barcelona". INS Valldemossa (Barcelona).

1r premi Àmbit de Tecnologia:
Nil Martínez Robert.
"Vols de paper". INS Serra de Miramar (Valls)

1r premi Àmbit d'Humanitats i Ciències Socials:
Xènia Bellet i Navarro.
"Urbanisme en femení: Barcelona-Chicago". INS Joan Boscà (Barcelona).

1r premi Àmbit Arts:
Sofia Almirante Castillo.
"Com es duu a terme el procés de creació d’una cançó i d’un videoclip? Princesa: transformació audiovisual d’un poema". INS Enric Borràs (Badalona).

El programa ofereix assessorament i suport a aquests estudiants, però també concedeix actualització de coneixements per al professorat i la possibilitat de saber quins són els projectes i les recerques que es fan a la UAB, així com conèixer els seus centres d'estudi.

Els alumnes guardonats van presentar breument el seu treball. L'acte va comptar amb l'actuació del cor de cambra de la UAB, dirigit per Poire Vallvé.

GUARDONATS DELS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT
DELS 15 PREMIS ARGÓ

Més informació: Programa Argó

 

Notícies relacionades

Totes les notícies