La Xarxa Conris es reuneix a Varsòvia per crear sinergies amb el Disaster Risk Manager Knowledge Centre

DRMKC
Joaquín Rodríguez, professor i coordinador de Relacions Internacionals de l’Escola, ha viatjat aquest mes a Varsòvia per avançar en el projecte conjunt entre la Xarxa Conris i el Disaster Risk Management Knowledge Centre (DRMKC).

19/03/2018

La Xarxa Conris, pont d’unió entre diferents escoles de prevenció i seguretat europees, s’ha reunit aquest mes a Varsòvia (Polònia) per a la transferència de coneixement i revisió del manual del DRMKC, el nou think thank coordinat per la Comissió Europea per a la gestió del coneixement en gestió de desastres i emergències.
 
Joaquín Rodríguez, com a representant de l’Escola, s’ha reunit amb la resta de representants de la xarxa d’universitats per avançar aquesta primera presa de contacte entre organitzacions i realitzar una formació intensiva d’una setmana.
 
L’objectiu principal de la trobada ha estat revisar el manual elaborat per DMRKC que, segons Rodríguez, es tracta d’”un dels més complets que s’hagin fet mai a Europa”. Els membres de la Xarxa Conris han pogut nodrir-se del treball elaborat per l’òrgan europeu i debatre sobre les bases del seu know-how o coneixement fonamental.

La finalitat d’aquesta presa de contacte entre la xarxa d’universitats i el think thank és poder contrastar, preparar i adaptar aquest llenguatge propi, consensuat “amb més d’un centenar d’experts en la matèria”, per traslladar-lo en un futur a les aules.
 
A la trobada també es va dissenyar la prova pilot d’unes jornades de formació que portaran a terme diferents representants dels centres docents membres, que es realitzarà entre els dies 9 i 13 d’abril, als Països Baixos. Es tracta d’un primer curs, en presència de tots els actors implicats, on els estudiants valoraran l’èxit de la iniciativa.
 
Sobre el DRMKC
 
El Centre de Coneixement de la Gestió del Risc de Desastres (DRMKC) té com a objectiu millorar la capacitat de resistència dels desastres de la Unió Europea i dels Estats Units i la seva capacitat per prevenir, preparar i respondre a emergències a través d'una interfície reforçada entre ciència i política.
 
Nascut l’any 2015, està format per diversos serveis de la Comissió i una xarxa d'Estats Membres interessats i pretén ser un punt de referència per recolzar el treball dels Estats membres de la Unió, així com tots els actors implicats en la gestió del risc de desastres dins i fora de la UE, com ara les universitats.