La Unitat de Psicogènere del SPL realitza varis tallers formatius sobre relacions abusives i violències de gènere en diferents centres educatius del municipi de Polinyà

psicogenere

L’Ajuntament de Polinyà i el Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL) de la Facultat de Psicologia de la UAB han signat un conveni per dur a terme els tallers formatius sobre relacions abusives i violències de gènere als alumnes de tres centres educatius del municipi de Polinyà

12/04/2018

Els tallers tenen com a objectiu prevenir les relacions abusives i els diferents tipus de violències de gènere des de l’àmbit de l’educació. D’aquesta manera, es duran a terme tres tipus de tallers, dirigits a nens i nenes tant de P5, com de cinquè de primària i quart d’ESO.

En aquests tallers es plantegen problemàtiques adaptades a cada franja d’edat. Així, l’alumnat de p5 treballa, mitjançat l’artteràpia, sobre expectatives i estereotips de les relacions entre nens i nenes. Els nenes i nenes de 5è de primària, per la seva banda, com es generen els prejudicis i les millors eines per a fer-hi front. El grup d’adolescents de més edat, de 4t d’ESO, aprenen a reconèixer la violència contra dones i nenes com un fet present en la vida quotidiana i es doten d’eines per a eradicar-la.

Tot el contingut impartit es treballa a partir de metodologies participatives i dinàmiques, que generen debat i reflexió col·lectiva entre les persones participants, ja que d’aquesta manera es potencia l’aprenentatge, al connectar allò que es diu amb allò que es fa.

 

Notícies relacionades

Montserrat Solsona, en l'acte amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2018

Dia Internacional de les Dones Treballadores

El passat 6 de març, la UAB va organitzar una jornada institucional per commemorar el Dia Internacional de les Dones Treballadores, i enguany ha fet un homenatge a la professora Montserrat Solsona, en un acte emmarcat en el 50è aniversari de la UAB. A més, durant tota la setmana es faran altres activitats al campus.
Llegir més

Totes les notícies