La UAB se suma a la campanya “Casa nostra, casa vostra”

Plaça Cívica
La campanya sorgeix de la mà d’un grup de voluntaris del món de la comunicació que van decidir explicar el que havien vist quan van coincidir als camps de refugiats que hi ha entre Grècia i Macedònia. Tot això amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar tant entitats com persones.

28/11/2016

La UAB se suma a la campanya solidària “Casa nostra, casa vostra”, amb l’objectiu de donar suport, conjuntament amb altres institucions, a les entitats que intenten posar solució a la greu crisi humanitària que pateix Europa actualment. La iniciativa és fruit d’un grup de voluntaris del món de la comunicació que van estar als camps de refugiats localitzats a la frontera entre Grècia i Macedònia, i van decidir que era necessari que la societat conegués la realitat sobre la situació per tal de mobilitzar i conscienciar a la gent. La suma de la UAB es va fer oficial en una roda de premsa el passat 29 de novembre a Barcelona.

La campanya vol aconseguir que Catalunya sigui terra d’acollida de refugiats de la guerra, per tal de garantir el desenvolupament social digne d’aquestes persones que viuen a l’exili. Tot això, mitjançant la mobilització i conscienciació del poble, per aconseguir de manera col·lectiva un canvi en la forma de pensar de la societat i de les institucions.

La forma amb la que ho volen aconseguir és donar visibilitat als mitjans a tots aquells que estan involucrats realment en el conflicte i col·laboren per a la seva resolució, com per exemple voluntaris, organitzacions o els propis refugiats. D’aquesta manera es tornarà a posar sobre la taula el debat sobre la crisi dels refugiats i hi haurà una major capacitat de mobilització.

Tot això queda recollit al manifest de “Casa nostra, casa vostra”, que no tan sols remet a altres exemples històrics, sinó que també exposa dades que exemplifiquen la greu situació actual: “Més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa. Des de l’any 2000, i per culpa de les polítiques europees de blindatge de les seves fronteres, més de 35.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mar Mediterrani, que s’ha convertit en un immens cementiri. L’any 2016 ha estat un dels més mortífers”.

La UAB se suma a la campanya per tal d’oferir suport institucional i acadèmic en la lluita que ofereix la iniciativa contra la crisi humanitària.

Més informació