La UAB recolza i celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

El passat dijous 5 d’abril, per primera vegada una universitat pública catalana va recolzar i celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano. En l'acte hi van participar estudiants de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia.

09/04/2018

El passat dijous 5 d’abril va ser un dia històric. Per primera vegada, una universitat pública catalana va recolzar i celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano. L’acte, que el vam organitzar com a CampusRom (la primera Xarxa Universitària Gitana de Catalunya), es va poder dur a terme gràcies a la col·laboració de la UAB i del Pla Integral del Poble Gitano de la Generalitat de Catalunya.

Va ser un dia històric, però també un dia molt acadèmic, molt emotiu i molt gitano. A l’acte hi van participar el Tío Dr. Juan de Dios Ramírez Heredia i el Dr. Fernando Macías (ambdós gitanos acadèmics), així com la Dra. Teresa Sordé, professora de la UAB i Doctora per la Universitat de Harvard; i també hi vam intervenir diferents membres de CampusRom que estem estudiant a la UAB i a d'altres universitats catalanes. Els gitanos i les gitanes de Catalunya ja som a la Universitat; ja som a la UAB; ja hem arribat!

Manuel Fernández Echepares, president de CampusRom i estudiant del Grau de Ciència Política i Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies