La UAB presenta el seu patrimoni artístic a l’exposició “Art Apart”

Imatge Expo Art Apart Presentació
La presentació de l'exposició Art Apart tindrà lloc el 19 de juny, a les 16 h, a la Sala d'Exposicions de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. Del 4 de juny al 20 de juliol i del 3 al 21 de setembre, serà possible visitar la col·lecció d’objectes d’art de la UAB a l’exposició, que s’emmarca en els actes organitzats amb motiu del 50è aniversari.

19/06/2018

La presentació de l'exposició Art Apart tindrà lloc el 19 de juny, a les 16 h, a la Sala d'Exposicions de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General amb motiu del 50è aniversari de la UAB. L'acte comptarà amb la particació de Jaume Vidal, professor d'Història de l'Art i comissariat de l'exposició i de Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura.

L’exposició Art Apart que acull la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General del 4 de juny al 20 de juliol i del 3 al 21 de setembre està emmarcada en el programa d'activitats organitzades amb motiu dels 50 Anys de la UAB. Durant aquest període serà possible visitar la col·lecció d'objectes d'art de la UAB.

La mostra està comissariada pels alumnes del Màster d’Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic amb la col·laboració de la Unitat de Cultura en Viu, posa a disposició del visitant diverses obres provinents del fons d’art que la UAB ha anat consolidant al llarg dels seus cinquanta anys de trajectòria.

L'exposició s’articula a partir de cinc àmbits en els que obres d’artistes reconeguts en el panorama artístic català com Perejaume, Robert Llimós o Josep María Subirachs s’obren al públic en convivència amb altres produccions que han passat desapercebudes al llarg del temps sovint degut a l’absència de la marca d’artista, la seva forma d’ingrés i/o la seva dubtosa qualitat.

La voluntat de l’exposició és reivindicar la importància d’aquestes creacions més desafortunades i considerades fora del circuit artístic a partir d’un interessant discurs que estableix paral·lelismes amb el Kitsch o el Camp.

D’aquesta forma i per primer cop, la col·lecció d’art de l’Autònoma adquireix un sentit propi i es converteix en objecte de debat, suscitant reflexions entorn la importància del col·leccionisme institucional i la validesa de l’art, tot qüestionant els paràmetres que els regeixen.  

Un recorregut museogràfic a mig fer per una col·lecció inconclusa i actualment en construcció que allunyant-se dels prejudicis i estigmes que condicionen l’art aconseguirà fer aflorar en els visitants pensaments molt interessants.