La UAB commemora el Dia Internacional de les Dones Treballadores

8 març 2017

Durant tota la setmana del 8 de març i al llarg del mes, la UAB celebrarà diferents activitats al campus, per commemorar el Dia Internacional de les Dones Treballadores: exposicions, debats, xerrades o vídeo-fòrums, entre d'altres.

22/02/2017

Durant tota la setmana del 8 de març, i al llarg de tot el mes, tindran lloc diferents activitats al campus de la UAB per commemorar el Dia internacional de les Dones Treballadores: cinèforums, xerrades, tallers, taules rodones, presentacions de llibres, vídeo-fòrums, exposicions, entre d'altres. Podeu consultar el programa de totes les activitats aquí.

Diferents col.lectius i entitats de la UAB com ara Books Up, AIESEC, Doblement Rebels, UAB Quidditch Club, Centre Joan Rivière en Psicologia i Gènere, la professora Montserrat Jiménez, els estudiants de facultats d'Econmia, Veterinària, Ciències de la Comunicació, Educació, Medicina, Bioquímica, Dret, CC.Polítiques i Sociologia, del Màster en Patrimoni Cultural, de Ciències, i el Servei d'Activitat Física, la Fundació Autònoma Solidària i l'Observatori per a la Igualtat de la UAB són els organitzadors de les activitats.

Com cada any, la Universitat Autònoma de Barcelona organitza un acte institucional en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores, en compliment de la mesura Organitzar un acte institucional amb motiu del Dia de les Dones Treballadores, que inclogui un acte de reconeixement a la persona, el departament o el centre de l’àmbit de la UAB que s’hagi distingit per la defensa dels drets de les dones, del Pla d’acció per a la igualtat entre dones i homes.
 
Aquest any es reconeix la trajectòria de la Dra. Mercedes Unzeta, doctora en Química i catedràtica emèrita del departament de Bioquímica i Biologia Molecular. Ha estat escollida una de les 10 dones més destacades en l’àmbit acadèmic al ranking de les “Top 100 mujeres líderes en España” de la plataforma Mujeres&Compañía.  Posteriorment a l'entrega del Premi tindrà lloc la conferència Innovaciones de género y salud a càrrec de la Dra. Maria Teresa Ruíz Cantero, professora de Medicina a la Universitat d'Alacant i especialitzada en el biaix de gènere en la salut. La colla castellera de la UAB, els Ganàpies, participarà en l'acte fent un Pilar femení. També intervindran la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona Margarita Arboix, la Vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat Sara Moreno i la Directora  de l'Observatori per a la Igualtat Joana Gallego.

Podeu seguir l'acte en directe des d'aquest enllaç.

D'altra banda, hi haurà també actes commemoratius a les facultats, com ara la xerrada "Feminisme de butxaca", que impartirà Bel Olid, traductora i professora del Departament de Filologia Catalana de la UAB, a les 11 h, a la sala de graus de la Facultat de Ciències de l’Educació.

El dimarts, 4 d'abril, les activitats es clouran amb una Marató de Debats Ràpids de la UAB sobre gènere i ciència, a les 10 h. del matí. Durant tot el mes de març es podran veure diferents exposicons sobre la violència masclista en la parella (a Psicologia), les dones de ciència (a Ciències),  dones astrònomes(també a Ciències), dones que dónen la talla (a la plaça Cívica) i dones treballadores de l'època moderna (a Filosofia i Lletres).
 
Consulteu aquí el PROGRAMA JORNADA INSTITUCIONAL DIA DE LA DONES TREBALLADORES

Programa d'activitats UAB per celebrar el Dia de les Dones Treballadores

 

Notícies relacionades

Totes les notícies