La Facultat estrena mural al vestíbul de l’edifici

Mural

La Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia i la Facultat d’Economia i Empresa es van posar d’acord per encarregar a l’Escola Massana una pintura mural que representés de forma gràfica elements referents a les disciplines acadèmiques que imparteixen

21/07/2017

A conseqüència del tancament del servei de reprografia situat al hall de la Facultat, es van emprendre unes obres de remodelació d’espais que van permetre aprofitar l’espai lliure per ampliar i remodelar la Sala d’Actes, el que deixava  un gran mur blanc al vestíbul de l’edifici. Tant la Facultat com la veïna Facultat d’Economia i Empresa van reflexionar sobre la idea d’encarregar la pintura d’un mural que representés a les dues facultats, a partir d’elements al·lusius als continguts dels centres.
 
Se li va encarregar a l’Escola Massana, el reconegut centre de formació artística vinculat a la UAB, que també ha realitzat treballs per a l’Ajuntament de Barcelona, dissenyar i pintar el mural, a partir d’un encàrrec formulat després d’un procés participatiu als docents, PAS i alumnes. L’objectiu era saber què els agradaria veure als usuaris que passen cada dia pel vestíbul, què els agradaria visualitzar de tal manera que l’edifici aparegués com un espai propi. Així, es formulaven preguntes sobre la tonalitat cromàtica, sobre els possibles motius, sobre l’aproximació (preferentment abstracta o més aviat figurativa) i si voldrien que sortissin personatges rellevants de les disciplines que s’ensenyen als centres. 

 
De fet, les respostes al qüestionari van ser força diverses entre les facultats: a Ciències Polítiques i Sociologia es preferien imatges figuratives, mentre que a la Facultat d’Economia i Empresa de caràcter més abstracte. També van sortir molts personatges rellevants, però el consens entre ambdues facultats va ser amb la tonalitat: els dos col·lectius apostaven per les tonalitats cromàtiques clares. A partir d’aquestes respostes, els estudiants de Pintura Mural de l’Escola Massana van elaborar un total de 18 propostes, tant abstractes com figuratives.
 
Finalment, es va escollir un mural amb motius abstractes i colors càlids, on predominen les tonalitats liles, grogues i com a contrapunt el negre. El divendres 7 de juliol es va enllestir el mural, que podeu veure al hall de l’edifici B i que serà inaugurat formalment el proper més de setembre. Volem agrair molt sincerament la feina feta pels alumnes i professors de pintura de l’Escola Massana, Montse Alabau i Josep Plandiura.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies