Èxit d'assistència a la conferència de Marie Lallier, experta en lectura i adquisició del llenguatge

inauguraciocursFP

L'aula P-24 de la Facultat de Psicologia va quedar petita per escoltar a la doctora Marie Lallier, que va pronuciar la conferència titulada “Com la sensibilitat al ritme modela el cervell lector?"

30/11/2017


El passat dilluns 11 de desembre, a les 12,30 h, l'aula P-24 de la Facultat de Psicologia es va omplir per escoltar la lliçó magistral de Marie Lallier, experta reconeguda en lectura i adquisició del llenguatge. Margarita Martí, degana de la Facultat, i Ignasi Morgado, director de l'Institut de Neurociències, van ser els encarregats de presentar l'acte.

La investigadora Marie Lallier va explicar com la sensibilitat als ritmes modula la capacitat del cervell lector i com s'ha investigat aquest tema al BCBL amb nens diagnosticats de dislèxia fonològica.
Mitjançant tècniques  de magnetoencefalografia i electroencefalografia han descobert que la capacitat rítmica de l'hemisferi dret modula la capacitat lectora fonamentalment ubicada a l'hemisferi esquerre gràcies a la transferència d'informació interhemisfèrica.Els nens diagnosticats de dislèxia fonològica tenen menor transferència d'informació entre ambdós hemisferis, mancança que podria explicar perquè tenen més problemes en la lectura que els nens que no tenen dificultats lectores.

Aquest tema va suscitar molt d'interès en els assistents a la conferència i el debat posterior es va estendre mot més enllà de la mateixa conferència. 

Notícies relacionades

Estació UAB FGC

Afectacions al servei de FGC fins al mes de setembre

Fins al mes de setembre, hi ha previstos talls del servei de FGC a la línia Barcelona-Vallès amb motiu de les obres que s'estan realitzant als barris de Can Feu i Gràcia de Sabadell. S'ha posat en funcionament un servei de transport alternatiu que permetrà arribar al campus de la UAB. Llegir més

Totes les notícies