L'ICTA celebra el 1er Simposi de Primavera per abordar els reptes ambientals

1er Simposi de Primavera de l'ICTA-UAB

L'ICTA-UAB organitza els dies 16 i 17 de maig el seu 1er Simposi de Primavera, en què abordarà alguns dels principals reptes ambientals i de sostenibilitat, i principalment els relacionats amb el canvi global i el canvi climàtic, amb un  enfocament transdisciplinar i global.

14/05/2018

Més de 120 científics internacionals, majoritàriament pertanyents a aquest centre de recerca dedicat a estudiar el medi ambient i les causes dels problemes ambientals, participaran en una trobada de dos dies en què s'exposaran les principals novetats dels seus estudis. Les ponències que s'hi presentaran abasten un ampli ventall de disciplines científiques, des de l'enginyeria química fins a l'economia ambiental, i des de la modelització climàtica a l'antropologia ecològica.

A través d'una quarantena de presentacions orals i pòsters de diverses disciplines, els investigadors de l'ICTA-UAB posaran de manifest que l'abordatge dels temes ambientals s'ha de fer des de totes les àrees de coneixement. Amb la preocupació ambiental com a teló de fons, en aquest simposi es presentaran avenços científics en temes tan diversos com l'economia circular, les polítiques de conservació de la biodiversitat, el coneixement ambiental local per part de les comunitat indígenes i rurals, el futur de les ciutats verdes, la resiliència climàtica, la gentrificació verda, l'energia solar i les seves implicacions en la justícia ambiental, la regulació global de la pesca marina, els materials per a les ciutats sostenibles, la conservació del corall vermell, la contaminació minera, la reducció del consum d'energia per al compliment dels objectius de l’Acord de Paris, o la contaminació a causa dels microplàstics. Unint art i ciència, al Simposi no faltaran sessions de dinamització artística i presentacions de pòsters científics maridades amb formatge i vi. Les conferències destacades són a càrrec de tres investigadors que treballen en centres internacionals líders en recerca ambiental, dos d'ells formats a l'ICTA-UAB.

Des de la seva creació el 2003, l'ICTA-UAB ha experimentat un creixement continuat i en l'actualitat compta amb 70 investigadors sèniors que col·laboren anualment en prop de 200 publicacions científiques en les principals revistes de temes ambientals. L'ICTA-UAB compta amb una trentena d'investigadors postdoctorals i, cada any, gradua a una trentena de nous doctors en ciències ambientals. Distingit pel Ministeri d'Economia i Competitivitat com 'Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu', l’ICTA-UAB està en camí de convertir-se en un dels principals centres europeus en estudis ambientals, destacat pel seu enfocament internacional, la multidisciplinarietat en l'abordatge dels estudis ambientals, i la cooperació entre diferents actors interessats en la sostenibilitat basada en la responsabilitat social.

Programa del 1er Simposi de Primavera de l'ICTA-UAB

 

Notícies relacionades

Totes les notícies