L’Institut de Ciències Polítiques i Socials organitza la jornada: “Drons: on som i cap a on anem?”

El centre celebrarà el dimarts 8 de maig, per tercera vegada, una edició dedicada als drons, amb la col·laboració del Grup de Recerca de la UAB sobre “Llibertat, Seguretat i Transformacions de l’Estat” (LSTE).

13/04/2018

L’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) concentra per tercera vegada a diferents experts i professionals de l’aeronàutica i la seguretat per parlar de drons.

La jornada, sota el títol “Drons: on som i cap a on anem?”, tindrà lloc el dimarts 8 de maig, a les 17 hores, a l’Auditori del Pati Manning (C/ Montalegre, 7) de Barcelona.  

Joan Lluíz Pérez, director de l’ICPS i responsable del grup de recerca LSTE-Grup UAB, presentarà l’inici de la jornada. Una tercera edició d’aquest conjunt de conferències, que intentaran fer repàs sobre el punt en què es troba l’ús dels drons en seguretat i emergències, i l’actual debat jurídic al voltant de la seva activitat.

A continuació, hi haurà una primera conferència, per títol: “La regulació dels drons. El complex equilibri entre seguretat i llibertat”, a càrrec de Marc Valls, expert legal en drons i membre del grup de recerca LSTE-Grup UAB.

A les 6 de la tarda, es donarà pas a una taula rodona, moderada pel professor de Dret de la UAB, Josep Cañabate, i membre del LSTE-Grup UAB, que comptarà amb la participació de:

  • Jordi Santacana, CEO de CATUAV, companyia de drons civils d’Europa amb més trajectòria.
  • Alfons Zamarro, Responsable d’Activitats amb Drons del Grup de Treball en Drons de la European Emergency Number Association.
  • Miquel Tripiana, de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria de la Divisió de Transport dels Mossos d’Esquadra.
  • Xavier Torradas, pilot d’helicòpter i instructor de vol al Club d’Aeromodelisme de Sant Cugat del Vallès, a Helipistas ATO 124 i a Aircatdrone.

Per últim, el director de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials, Joan Lluís Pérez, conclourà l’acte.

Com inscriure’m

Per assistir a la 3a jornada sobre drons, organitzada per l’ICPS, has d’omplir la següent butlleta d’inscripció.

Més informació

Pots llegir l’últim article sobre la mobilitat i els drons del professor A. Perona, o consulta la segona edició del Curs en Pilot i Operador de Drons en Seguretat i Emergències de l’Escola, que començarà el proper dissabte 28 d’abril.

 

Notícies relacionades

Segueixen les sessions informatives sobre les mencions del Grau

Divendres 13 d'abril, es celebrarà la segona xerrada sobre les mencions del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, en aquest cas, dedicada a la Seguretat Privada i la Investigació Privada. A la primera, sessió hi van assistir els graduats Daniel Benítez i Víctor Mata, que van explicar la seva experiència professional en el camp de la Seguretat Pública. Llegir més

Totes les notícies