L’Escola organitza un Seminari Permanent de Recerca en Arxivística i Gestió de documents

La primera sessió, que tindrà lloc el dimecres 21 de març, posarà en escena la recerca sobre arxius i gestió de documents a Catalunya, així com les actuals investigacions dels estudiants de doctorat de l’Escola.

09/03/2018

L’Escola acollirà un Seminari Permanent de Recerca en Arxivística i Gestió de Documents, dins el marc de les activitats de formació del Programa de Doctorat d’Història Comparada, Política i Social, dirigit a tota la comunitat científica i acadèmica.

En una primera sessió, que tindrà lloc el dimecres 21 de març, a l’aula 133, es farà una presentació d’investigacions actuals que s’estan portant a terme a Catalunya en matèria d’arxivística, així com els actuals treballs d’investigació dels estudiants doctorands de l’Escola.

El programa es dividirà en les següents seccions:

De les 16 a les 18 hores, “La recerca sobre arxius i gestió de documents a Catalunya”

  • La Configuració del paisatge medieval: el Comtat de Barcelona fins al segle XI: registre i anàlisi de les fonts històriques. A càrrec d'Alfred Mauri (Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. UAB).
  • Producció i Gestió documental d'un monestir femení: anàlisi de la funció arxiu i la gestió del claustre a Sant Daniel de Girona (1018-2017). A càrrec d'Irene Brugués. (Arxivera en cap del SAF. Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines i membre de l'equip de recerca de Paisatges Espirituals de la UB).
  • Els arxius i el conflicte polític en el segle XX: el cas de l'arxius catalans (1931-1939). A càrrec de Jaume Enric Zamora. (Cap d'Unitat de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona).
De les 18 a les 20 hores, “Presentació de les investigacions en curs dels estudiants de doctorat”

  • Anahí Casadesús. La gestió de riscos documentals.
  • Pepita Raventós. Integració sistèmica de la gestió de documents i arxiu a l'organització: un estudi de cas.
  • Paulina Bravo. Análisis de políticas archivísticas en Chile durante la dictadura militar (1973-1990). Su continuidad y repercusión en democràcia.
  • Marta Lucía Giraldo. Archivos y Derechos Humanos: estudio sobre la memoria registrada del conflicto en Colombia.
  • César Osorio. Memoria histórica, archivos y testimonios en Macondo. Dimensiones socioculturales y pedagógicas de los Archivos de DDHH.
L’objectiu del seminari permanent és afavorir el diàleg entre doctors i doctorands sobre el mètode de recerca arxivístic, així com crear un espai de difusió de l’estat d’investigació actual en aquesta àrea.

Com inscriure’s

Per assistir al seminari, és necessari inscriure’s a través d’un correu electrònic, indicant l’assumpte “Inscripció Seminari Recerca”, a l’adreça coordinacio.esaged@uab.cat.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies