José Luís García participa en una iniciativa per potenciar els vins dolços catalans

Presentació del projecte 'Els còctels de vins dolços'
El projecte pretén impulsar el consum dels vins dolços i rancis a través de l'elaboració de set nous còctels ideats pel professor i sommelier José Luís García. Hi col·laboren 'La Guia de Vins de Catalunya', l'espai Umami Barcelona i diversos cellers de les D.O Penedès, Alella, Terra Alta, Costers del Segre i Empordà.

06/03/2018

"Els còctels de vins dolços catalans" és una iniciativa per potenciar el consum i descobrir els vins dolços i rancis que s'elaboren a Catalunya, presentant-los en altres contextos fora dels tradicionals, habitualment utilitzats com a acompanyaments en les postres o consumits en períodes determinats de l'any (Setmana Santa, Nadal, etc.).

En aquest sentit, per donar a conèixer aquest patrimoni vinícola a les persones interessades en l'enologia i enoturisme, el professor i sommelier de l'Escola, José Luís García ha ideat set còctels innovadors on els vins dolços i rancis són els protagonistes. Segons el barman "el més important és que l'ingredient principal sigui el vi dolç, i sempre sigui l'estrella, i al voltant seu girin la resta d'ingredients, tot respectant aquest producte principal i les seves característiques".

Còctels de vins dolços i rancis

Diversos cellers de les DO Penedès, Alella, Terra Alta, Costers del Segre i Empordà han participat en la proposta per donar a conèixer els seus vins dolços. El resultat de les combinacions creades pel professor Garcia, són les següents:

Cosmoalella: Elaborat amb el vi Alella Marfil Molt Dolç (del Celler Alella Vinícola, DO Alella). El còctel porta aquest vi dolç, suc de poma, suc de nabius, cointreau i vodka.

Rancimojito: Preparat amb el vi Clot d'Encís Ranci (Celler Sant Josep Vins, DO Terra Alta). El combinat porta aquest vi, gínger ale gingebre, angostura i menta fresca.

Còctel de la passió: Elaborat amb el Vi de la Passió (Cellers de Vilalba dels Arcs, sense DO). L'elaboració està realitzada amb aquest vi esmentat, vermut blanc sec, vermut negre i Campari.

Carmen: Preparat amb el vi Perelada Garnatxa de l'Empordà 12 anys (Castillo Perelada, DO Empordà). El còctel porta aquest vi junt amb bourbon, amaretto i una branca de canyella.

Al vent: Elaborat amb vi Dolç Advent Xarel·lo (Celler Heretat Mont-Rubí, DO Penedès). El combinat està basat en aquest vi, i incorpora London Dry Gin, suc de gerds i suc de poma.

Floralis Blend: Realitzat amb el vi Floralis Moscatel Oro (Celler Torres, DO Penedès). El còctel porta aquest vi junt amb Drambuie i vermut blanc.

Ondra Dry: Elaborat amb el vi Ònra Vi Dolç Solera (Celler La Gravera, DO Costers del Segre). El combinat està basat en aquest vi, i incorpora vermut blanc sec i London Dry Gin.


Presentació del projecte

A la iniciativa, que es va presentar davant els mitjans de comunicació el passat 1 de març a Barcelona, hi han col·laborat la sommelier Victòria Ibánez, vicepresidenta de l'Associació de Sommeliers de Barcelona i fundadora l'empresa gastro-vinícola Umami Barcelona, juntament amb els responsables de "La Guia de Vins de Catalunya", Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, professors també del Curs d'Introducció a l'Enoturisme que s'ofereix a l'Escola.

El programa de Catalunya Ràdio, "Estat de Gràcia" es va fer ressó d'aquesta iniciativa, el passat 28 de febrer, i va convidar al professor José Luís García, i a Victòria Ibánez, per donar a conèixer el projecte a l'audiència, i realitzar una petita demostració d'un dels còctels que formen part del projecte.

Podeu veure el video de la intervenció dels sommeliers, a continuació: