Jornada sobre el diccionari de la Real Academia Española a la primera meitat del segle XIX

DRAEConferencia

Els propers dies 14 i 15 de maig se celebrarà la jornada d’investigació “El diccionari de l’Acadèmia i el seu temps: lexicografia, llengua i societat a la primera meitat del segle XIX”.

27/04/2018

Les vint-i-tres edicions de la DRAE constitueixen un excel·lent corpus d’estudi sobre la llengua espanyola des de perspectives diverses i són part essencial de la història de la lexicografia en aquesta llengua des del segle XVIII (1ª ed., 1780) fins l’actualitat (23.ª, ed.,2014). El projecte «Historia interna del Diccionario de la lengua castellana de la real Academia Española en el siglo XIX (1817-1852)» (n.º de referència FFI2014-51904-P) té com a objectiu primordial reconstruir el model de «revisió i augment» aplicat al diccionari acadèmic del segle XIX a través de la identificació dels canvis verificats en cadascuna de les edicions. De tot això se’n desprèn tant l’evolució de la història de la lexicografia acadèmica a l’etapa analitzada com la història de la recepció del lèxic dins del model de la lexicografia acadèmica amb el consegüent establiment de les seves bases metodològiques i lexicològiques.

La trobada té com a finalitat difondre els resultats del projecte i completar-los amb les intervencions d’especialistes de primera línia que ajudarà a ampliar i dotar de major transversalitat les línies desenvolupades. Està organitzat pel grup d’investigació del projecte «Historia interna del Diccionario de la lengua castellana de la Real Academia Española en el siglo XIX (1917-1852)», dirigit per G. Clavería, i compta amb el suport del departament de Filologia Espanyola de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.

Dates i lloc: 14-15 de maig, Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Filosofia i Lletres, Sala d’Actes.

Inscripció: La inscripció a la jornada d’investigació és totalment gratuïta. Per a rebre el certificat d’assistència, els interessats hauran de formalitzar la inscripció a través del següent enllaç: https://goo.gl/forms/d0geLFFM8bRmSIhR2.

Programa

Cartell

 

Notícies relacionades

Totes les notícies