Jornada en record de Jordi Castellanos. Entorn de la transversalitat del moviment modernista.

Jornada en record de Jordi Castellanos. Entorn de la transversalitat del moviment modernista.

02/10/2017

El dimarts 17 d’octubre el Departament de Filologia Catalana celebra la I Jornada en record de Jordi Castellanos, Catedràtic de Literatura Catalana Contemporània de la UAB, que traspassà l’octubre del 2012. El propòsit d’aquesta commemoració, que tindrà edicions successives, és l’estudi i la revisió del llegat intel·lectual que ens va deixar en el camp de la investigació i de la transmissió social del coneixement. En aquesta primera convocatòria es tractarà la contribució de Jordi Castellanos als estudis del Modernisme en el camp de la literatura i de les arts plàstiques.

La documentació del fons Jordi Castellanos que ha pogut ser catalogada per la Biblioteca d’Humanitats pot consultar-se a través del cercador en línea que trobareu en l’enllaç següent: http://www.bib.uab.cat/human/fonspersonals/castellanos/.

 
Programa
 
Dia: Dimarts 17 d’octubre
 
Lloc: Sala d’Actes “Frederic Udina”. Facultat de Filosofia i Lletres
 
I Jornada en record de Jordi Castellanos. Entorn de la transversalitat del moviment modernista
 
10.00 h  Obertura institucional, a càrrec de Joan Carbonell, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, i Daniel Casals, director del Departament de Filologia Catalana.
 
10.15 h  «Jordi Castellanos: revisions i visions del Modernisme des de la literatura catalana», a càrrec de Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona. Presenta Manuel Jorba.
 
11.00 h  Cafè
 
11.30 h  «Hores angleses», taula rodona amb Joan-Lluís Marfany i Alan Yates, estudiosos del Modernisme. Modera Enric Cassany.
 
12.30 h  Presentació del fons Jordi Castellanos, a càrrec de Montserrat Gutiérrez (Biblioteca d’Humanitats de la UAB).
 
13.00 h  Cloenda

 

Notícies relacionades

Assumpció Malgosa i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya honorats amb la distinció Ad studia humanitatis fovenda

La Facultat de Filosofia i Lletres  atorga aquesta distinció, per segona vegada, a la Dra. Malgosa del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia (UAB), i a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). La distinció honora anualment una persona que s’hagi caracteritzat per defensar o incorporar a la seva praxi els valors propis dels estudis d’humanitats des d’àmbits aliens a aquests estudis, i una institució que hagi col·laborat en la consecució dels objectius de la Facultat de Filosofia i Lletres. Llegir més

Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres

Actes de graduació 2017

Els dies 20 i 27 d’octubre la Facultat de Filosofia i Lletres celebrarà els actes de graduació dels estudiants que han acabat els seus estudis de grau i de màsters el curs 2016/2017 i l’entrega d’un diploma als graduats/des el curs 2015/2016 que han obtingut el Premi Extraordari. L’acte tindrà lloc a l’Auditori a partir de les 16:00h. Llegir més

Totes les notícies