Joan Majó parla sobre el llegat d’Ernest Lluch en un acte a Rubí

Ernest Lluch

Joan Majó, president de la Fundació Ernest Lluch, impartirà la conferència "Les perspectives de la socialdemocràcia", un xerrada sobre el pensament polític de Lluch. L'acte, organitzat per l'Associació d'Amics de la UAB, tindrà lloc el proper 24 de gener, a les 19 h, a Rubí.

15/01/2018

L'Associació d'Amics de la UAB organitza la conferència ”Les perspectives de la socialdemocràcia”, que tindrà lloc el proper 24 de gener, a les 19 h, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler (C. Aribau, 5. Rubí). Joan Majó, president de la Fundació Ernest Lluch i exministre d'Indústria, farà un resum del pensament polític d’Ernest Lluch i del llegat que va deixar en els camps de l’economia, la política y la cultura catalana i espanyola.  

Lluch es va llicenciar en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials per la UB. El 1970 va doctorar-se en economia, amb una tesis sobre el pensament econòmic a Catalunya. Va ser catedràtic de la UB i rector de la Universitat Internacional Méndez Pelayo. A més, va col·laborar a la Universitat de València i a la Càtedra d'Urbanisme de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona.

Lluch, una figura cabdal en la construcció del socialisme català després de la dictadura, va ser militant del PSC i un dels fundadors del PSPV (Partit Socialista del País Valencià). L’any 1982 va ser nomenat ministre de Sanitat i Consum, càrrec que va exercir fins el 1986. Se’l considera el pare intel·lectual de la "Ley General de Sanidad" de 1984, on es posen les bases legals de la universalització de l'atenció sanitària. Va ser assassinat per ETA el 21 de novembre del 2000.

Més informació: Associació d'Amics de la UAB

 

Notícies relacionades

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Nota de l’Equip de Govern de la UAB

Davant la sentència que estima la demanda interposada per Joves Societat Civil Catalana, l’Equip de Govern acata la resolució judicial que ordena la inscripció de JSCC-UAB al directori de col·lectius de la UAB i alhora expressa un total desacord amb la sentència quan declara que la Universitat ha vulnerat drets fonamentals. Llegir més

Totes les notícies